Επέστρεψε στο Λονδίνο ο Κάρολος – Θα συνεχίσει την θεραπεία του για τον καρκίνο

Ο Βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε σήμερα (13/2) στο Λονδίνο προκειμένου να συνεχίσει την θεραπεία του μετά την διάγνωσή του με καρκίνο, την περασμένη εβδομάδα.

Ο 75χρονος μονάρχης και η Βασίλισσα Καμίλα έφτασαν μαζί στο Λονδίνο και τα ανάκτορα του Μπάκινγχαμ καθώς ταξίδεψαν από την εξοχική τους κατοικία στο Sandringham με ελικόπτερο. Έπειτα το βασιλικό ζεύγος οδηγήθηκε με αυτοκίνητο στο Clarence House.

Το Παλάτι δεν έχει διευκρινίσει ακόμα τον τύπο του καρκίνου με τον οποίο έχει διαγνωστεί ο βασιλιάς Κάρολος, αλλά είναι γνωστό ότι δεν είναι του προστάτη. Παράλληλα, λέγεται, σύμφωνα με την The Sun, ότι ο μονάρχης ξεκίνησε να λαμβάνει «πειραματική» θεραπεία και θα επιστρέφει τακτικά στην πρωτεύουσα προκειμένου να λαμβάνει την φροντίδα που χρειάζεται. Ωστόσο, ακολουθεί την αγωγή του από το σπίτι.

Το Παλάτι δεν έχει ορίσει ακόμη ημερομηνία για την επιστροφή του Καρόλου στα πλήρη καθήκοντά του.

Από το 2003, ο Κάρολος ζει στο Clarence House, την επίσημη κατοικία του στο Λονδίνο, που χρησιμοποιείται κυρίως για επαγγελματικές υποχρεώσεις. Ο Πρίγκιπας Χάρι και ο Κάρολος επανενώθηκαν στο Clarence House την περασμένη εβδομάδα, αφού ο Δούκας έκανε ένα υπερατλαντικό ταξίδι μετά τη διάγνωση του καρκίνου του πατέρα του. Η συνάντηση εκείνη ήταν η πρώτη συνάντηση του Χάρι και του Καρόλου πρόσωπο με πρόσωπο εδώ και 16 μήνες.

Σε ένα υπογεγραμμένο μήνυμά του που κυκλοφόρησε το σαββατοκύριακο, ο βασιλιάς ευχαρίστησε για τα μηνύματα στήριξης που έλαβε από την  περασμένη Δευτέρα όταν και ανακοινώθηκε η διάγνωσή του.

Ο ίδιος είπε πως «όπως ξέρουν όλοι όσοι έχουν προσβληθεί από καρκίνο, τέτοιες ευγενικές σκέψεις είναι η μεγαλύτερη ενθάρρυνση». Στο ίδιο μήνυμα, το οποίο γράφτηκε από το Sandringham, πρόσθεσε ότι ήταν «εξίσου εμψυχωτικό» το ότι η ανακοίνωση της διάγνωσής του «έριξε φως» στο μεγάλο έργο που επιτελούν οι οργανώσεις που υποστηρίζουν καρκινοπαθείς.

Ο Βασιλιάς Κάρολος δήλωσε: «Ο διαχρονικός θαυμασμός μου για τη συνεχή φροντίδα και αφοσίωσή τους είναι ακόμη μεγαλύτερος ως αποτέλεσμα της δικής μου προσωπικής εμπειρίας».

Παραμένει ασαφές το πότε ο Βασιλιάς Κάρολος θα επιστρέψει πλήρως στις δημόσιες εμφανίσεις του και αναμένεται ο 75χρονος μονάρχης να ξεκουραστεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες στο Κάστρο του Windsor, το Highgrove και το Sandringham.

Ωστόσο, ο Βασιλιάς Κάρολος θα συνεχίσει τις εβδομαδιαίες ακροάσεις του με τον Βρετανό πρωθυπουργό, αλλά ίσως χρειαστεί να μειωθούν κατόπιν συμβουλής των γιατρών.

Εν τω μεταξύ, άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένης της Βασίλισσας, θα συνεχίσουν με ένα πλήρες πρόγραμμα δημόσιων καθηκόντων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ