Έπεσε η δεξιά κυβέρνηση μειοψηφίας στην Πορτογαλία – Η επόμενη μέρα – ΒΙΝΤΕΟ

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Πορτογαλία. Οι σοσιαλιστές , το κομμουνιστικό κόμμα και το αριστερό μπλοκ συμμάχησαν χθες και κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης μειοψηφίας του συντηρητικού  Πάσους Κουέλιο, μόλις 11 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Η κυβέρνηση έπεσε καθώς τα υπόλοιπα κόμματα δεν αποδέχθηκαν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης (σύμφωνα με το Reuters υπήρξαν 123 όχι σε σύνολο 230 βουλευτών).

Χάρη σε μια συμφωνία μεταξύ των κομμάτων της κεντροαριστεράς και της αριστεράς χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της Πορτογαλίας, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) φιλοδοξεί να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση και να τερματίσει την πολιτική λιτότητας που έθεσε σε εφαρμογή το 2011 ο συνασπισμός της δεξιάς, που κέρδισε μεν τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, χάνοντας όμως την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή.

Όλα δείχνουν ότι ο σοσιαλιστής Αντόνιο Πόστα θα είναι ο νέος πρωθυπουργός εφόσον του δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Καβάκο Σίλβα. Υπάρχει βεβαίως και το σενάριο ο πρόεδρος να προτιμήσει τη λύση της υπηρεσιακής κυβέρνησης και να προκηρύξει νέες εκλογές.

 

Δείτε το βίντεο του ALPHA

 

Διαβάστε επίσης

Ραγδαίες εξελίξεις στην Πορτογαλία – “Έπεσε” η κυβέρνηση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ