Ένα αστείο στο twitter την οδήγησε στο FBI

Ένα αστείο στο twitter την οδήγησε στο FBI

Ένα 14χρονο κορίτσι από την Ολλανδία δεν φανταζόταν ποτέ ότι ένα tweet θα την έφερνε τετ α τετ με το FBI και τους αστυνομικούς.

Την Κυριακή η νεαρή έστειλε έκανε ένα tweet στην αεροπορική εταιρεία America Airlines, στο οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το όνομα μου είναι Ibrahim και είμαι από το Αφγανιστάν. Είμαι μέλος της Αλ Κάιντα και την 1η Ιουνίου θα κάνω κάτι πολύ μεγάλο».

Αυτό που προφανώς δεν αντιλήφθηκε είναι ότι ο λογαριασμός της στο twitter εμφάνιζε το όνομα Σάρα, καθώς και μία φωτογραφία με ένα νεαρό κορίτσι.

Η νεαρή Ολλανδέζα, βέβαια, δεν περίμενε ότι αυτό το κακόγουστο αστείο θα πάρει διαστάσεις, αλλά η America Airlines της απάντησε: «Παίρνουμε τις απειλές σου πολύ σοβαρά Σάρα. Η διεύθυνσή σου και οι απειλές σου βρίσκονται ήδη στο FBI».

Η μικρή πανικοβλήθηκε και άρχισε να απολογείται. «Αστειευόμουν», «έκανα πλάκα», «δεν έχω κακές προθέσεις και επιπλέον είμαι λευκό κορίτσι», ήταν κάποια από τα μηνύματα της 14χρονης, όμως το κακό είχε γίνει ήδη.

Το FBI είχε ενημερώσει τις αρχές της Ολλανδίας και η μικρή βρέθηκε στο τμήμα. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν της επιβλήθηκε κάποια ποινή ή αν απλά της έγιναν συστάσεις να είναι πιο προσεκτική.

ΠΗΓΗ: www.cbsnews.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ