Έλον Μάσκ: Όλα όσα είπε ο ιδιοκτήτης του Twitter στο BBC – «Δεν θα έπρεπε να τουιτάρω μετά τις 3 το πρωί»

Συνέντευξη στο BBC, παραχώρησε ο ιδιοκτήτης του Twitter και δισεκατομμυριούχος Έλον Μάσκ.

Ο ισχυρός άνδρας που αγόρασε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο, έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μίλησε για τις μαζικές απολύσεις, την παραπληροφόρηση και τις εργασιακές του συνήθειες, θέματα που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη από την ημέρα αγοράς της πλατφόρμας.

Το Twitter

Η διαχείριση της πλατφόρμας φαίνεται πως δεν είναι εύκολη υπόθεση για τον Μάσκ. Χαρακτήρισε ιδιαίτερα στρεσογόνους τους τελευταίους μήνες, ενώ παραδέχθηκε πως έχει χρειαστεί να κοιμηθεί και στο γραφείο.

Το επίπεδο πόνου ήταν εξαιρετικά υψηλό, δεν ήταν κάποιου είδους πάρτι” δηλώνει για την αγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζοντας πως εξαναγκάστηκε να το αγοράσει, υπό τον φόβο του ότι θα τον ανάγκαζε κάποιος δικαστής.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης μάλιστα, ερωτήθηκε για κάποια αμφιλεγόμενα post που έχει κάνει στο Twitter, με τον δισεκατομμυριούχο να παραδέχεται πως έχει κάνει λάθη που τον έφεραν σε δύσκολη θέση, λέγοντας πως “Ίσως να μην πρέπει να τουϊτάρω μετά τις τρεις το βράδυ“.

Μιλώντας για τα οικονομικά του μέσου, ο δεύτερος πλουσιότερος άνδρας στο κόσμο σύμφωνα με τον Forbes, εξήγησε πως τα πράγματα είναι σχετικά καλά, καθώς οι περισσότεροι διαφημιστές έχουν επιστρέψει.

Αναφερόμενος στις απολύσεις (το ανθρώπινο δυναμικό, μειώθηκε από 8.000 σε 1.500) δήλωσε πως δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία και πως το να ανακοινώσει την απόλυση του κάθε εργαζομένου προσωπικά δεν ήταν εφικτό. Ακόμα αναγνώρισε κάποιες δυσλειτουργίες της πλατφόρμας, μεταξύ αυτών και οι διακοπές, εξηγώντας όμως πως οι όποιες διακοπές δεν ήταν μεγάλες σε χρονική διάρκεια και πως αυτή τη στιγμή λειτουργεί κανονικά.

Το θέμα της παραπληροφόρησης

Όσων αφορά στην παραπληροφόρηση στο Twitter, ο Μάσκ σημείωσε πως από τότε που η πλατφόρμα πέρασε στα χέρια του, το φαινόμενο έχει μειωθεί, προσθέτοντας πως η διαγραφή των αυτοματοποιημένων λογαριασμών θα βοηθήσει στην εξάλειψή του προβλήματος.

Σχετικά με τους δημοσιογράφους ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας, είπε πως έχει περισσότερη εμπιστοσύνη στους “απλούς ανθρώπους” ως προς την διάδοση της αλήθειας. Τέλος ο Έλον Μάσκ ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας τα μπλε τικ στο Twitter θα έχουν αφαιρεθεί.

Η συζήτηση για το BBC

Στην συνέντευξη δεν θα μπορούσε να μην συζητηθεί, η απόφαση να μπει ετικέτα στον επίσημο λογαριασμό του BBC στο Twitter, ως κρατικά χρηματοδοτούμενου μέσου, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ο Μάσκ λέγοντας πως τρέφει πολύ σεβασμό για το μέσο, εξήγησε πως προσπαθούν να είναι ακριβείς στις περιγραφές και πως η ετικέτα θα αλλάξει σε “δημόσια χρηματοδοτούμενο”, καταλήγοντας πως η σημερινή συνέντευξη ήταν μια καλή ευκαιρία να θέσει κάποιες ερωτήσεις και να αντιληφθεί το γενικότερο κλίμα ώστε να βελτιωθεί η πλατφόρμα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ