Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Ιράν: Νέο βίντεο με σκληρές εικόνες από τις διαδηλώσεις

Εκτός ελέγχου φαίνεται ότι είναι η κατάσταση στο Ιράν, όπου οι διαδηλώσεις συνεχίζονται, για το θάνατο της Μαχσά Αμινί, όπως και η βία εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων, με ένα νέο βίντεο να κάνει το γύρο του διαδικτύου, δείχνοντας μια βαριά χτυπημένη κοπέλα στο έδαφος.

Τις τελευταίες ώρες, ένα νέο σκληρό βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου. Στο βίντεο φαίνεται νεαρή γυναίκα που έχει χτυπήσει στο κεφάλι και αυτοί που το ανάρτησαν υποστηρίζουν ότι το επεισόδιο έχει σημειωθεί στη διάρκεια διαδήλωσης στην περιοχή Μασάντ στα βορειοανατολικά του Ιράν.
Στο βίντεο η νεαρή γυναίκα είναι ξαπλωμένη στο πάτωμα και έχει βαρύ τραύμα στο κεφάλι της, ενώ είναι άγνωστο το αν είναι ακόμα ζωντανή. Γύρω της άλλες γυναίκες, προσπαθούν να βοηθήσουν και φωνάζουν απελπισμένες.

Προσοχή, οι εικόνες είναι σκληρές

Ιρανική οργάνωση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατήγγειλε σήμερα (8/10) ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν πυροβόλησαν κατά διαδηλωτών σε δύο κουρδικές πόλεις. «Οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβολούν κατά διαδηλωτών στις πόλεις Σαναντάι και Σακίζ», ανακοίνωσε η ιρανική οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Hengaw.
Σύμφωνα με την ίδια οργάνωση, οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής των διαδηλώσεων χρησιμοποιούν επίσης, δακρυγόνα. Ο λογαριασμός Tavsir1500 στο Twitter που παρουσιάζει τις εξελίξεις στο Ιράν ανέφερε πυροβολισμούς κατά διαδηλωτών στις δύο κουρδικές πόλεις, που βρίσκονται στα βορειοδυτικά της χώρας.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι η ηλικίας 22 ετών Μαχσά Αμινί πέθανε ενώ είχε συλληφθεί από την αστυνομία Ηθών, για απρεπή ενδυμασία, επειδή δηλαδή δεν φορούσε με το σωστό τρόπο την μαντήλα της..

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ