Έκλεισε με πτώση η Wall Street – Κέρδη 20% για την Twitter

Με πτώση έκλεισε σήμερα η Wall Street, αλλά κατέγραψε εβδομαδιαία κέρδη, εν μέσω ενδείξεων ότι οι κεντρικές τράπεζες θα εμμείνουν σε χαλαρές νομισματικές πολιτικές. Απώλειες 0,7% σημείωσε ο Dow Jones στις 18.261 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq υποχώρησαν 0,6%.

Η απόφαση της Fed την Τετάρτη να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια έδωσε σημαντικά κέρδη στις αμερικανικές μετοχές χθες και προχθές. «Όλα στράφηκαν γύρω από τη Fed αυτή την εβδομάδα», δήλωσε χρηματιστής, προσθέτοντας ότι «ο κόσμος άρχισε να πιστεύει ότι αξίζει να βάλει κανείς χρήματα στην αγορά πάλι», καθώς τα επιτόκια αναμένεται να μείνουν αμετάβλητα τουλάχιστον έως τον Δεκέμβριο.

Οι ενεργειακές μετοχές σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες στον S&P 500, υποχωρώντας 1,5%, καθώς η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου έκανε βουτιά 4%.

Η μετοχή της Twitter εκτοξεύθηκαν 20% μετά από δημοσιεύματα ότι η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης εξετάζει την πιθανότητα πώλησής της. Η μετοχή της Yahoo μειώθηκε 3%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι χάκερς μπήκαν στο δίκτυό της στα τέλη του 2014, στην πιθανόν μεγαλύτερη κλοπή προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Η μετοχή της Facebook μειώθηκε 1,7%, μετά από στοιχεία ότι ο τεχνολογικός γίγαντας υπερεκτίμησε τον χρόνο παρακολούθησης των διαφημίσεων στην πλατφόρμα του.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,7%, περιορίζοντας τα εβδομαδιαία κέρδη του στο 2,2%.

ΠΗΓΗ: Enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Πωλείται το Twitter;

Wall Street – Έκλεισε ανοδικά με ώθηση από τη Fed

Wall Street – Σημαντικά κέρδη μετά την απόφαση της Fed να μην αυξήσει τα επιτόκια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ