Έκλεισε η αμερικανική πρεσβεία στο Μπανγκούι

Έκλεισε η αμερικανική πρεσβεία στο Μπανγκούι

Οι ΗΠΑ έκλεισαν την πρεσβεία τους στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και απομάκρυναν όλο το προσωπικό τους από τη χώρα.    

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν χθες το βράδυ, ότι έκλεισαν την πρεσβεία τους στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και απομάκρυναν τον πρεσβευτή τους και όλη τη διπλωματική αποστολή, λόγω της αυξημένης αναταραχής στην αφρικανική χώρα.

«Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Μπανγκούι, έχει αναστείλει προσωρινά τις δραστηριότητές της από τις 28 Δεκεμβρίου, λόγω της κατάστασης ασφάλειας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία» είπε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Πάτρικ Βέντρελ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο αμερικανός πρέσβης και η διπλωματική αποστολή, έφυγαν από το Μπανγκούι μαζί με τους άλλους πολίτες των ΗΠΑ που απομακρύνθηκαν από τη χώρα.

Ο κ. Βέντρελ ανέφερε ότι «η απόφαση της εκκένωσης της πρεσβείας, αφορά αποκλειστικά και μόνο τις ανησυχίες για την ασφάλεια του προσωπικού μας και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με τις διπλωματικές μας σχέσεις με την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία».

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι «η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση της Αφρικής υποστήριξε την εκκένωση της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στο Μπανγκούι, όπως και την παράδοση των αμερικανών αλλά και ξένων πολιτών σε ασφαλή σημεία της περιοχής».

Ένας άλλος αμερικανός αξιωματούχος, είπε ότι ένα στρατιωτικό αεροπλάνο αναχώρησε από την πρωτεύουσα της χώρας στις 00:00 GMT.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ