Εικόνες βιβλικής καταστροφής και στο Βέλγιο – 23 νεκροί και 13 αγνοούμενοι

Τη δική του τραγωδία λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων που πλήττουν την Κεντρική Ευρώπη ζει και το Βέλγιο με τον αριθμό των νεκρών συνεχώς να αυξάνεται. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον κυβερνήτη της Λιέγης Ερβέ Ζαρμάν, 23 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη Βαλλονία, ενώ τουλάχιστον 13 άτομα αγνοούνται.

Βάσει των ρεπορτάζ στα τοπικά ΜΜΕ, το πρώτο θύμα εντοπίστηκε σε χωράφι της περιοχής Τρο. Ταυτόχρονα, τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν ακόμη δύο ανθρώπους νεκρούς μέσα στο σπίτι τους που είχε πλημμυρίσει και υποστεί τεράστιες καταστροφές. Η Λιέγη, η Ναμούρ και η επαρχία Λουξεμπούργκ βρίσκονται στο έλεος των καταστροφών με τις τοπικές αρχές να προχωρούν στην εκκένωση αρκετών σπιτιών υπό το φόβο υπερχείλισης του ποταμού Μεύση.

Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 21.000 πολίτες έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα με τις τοπικές αρχές να λαμβάνουν αισιόδοξα μηνύματα για σταδιακή βελτίωση του καιρού, προκειμένου να προχωρήσουν σε αποκατάσταση των ζημιών.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ