Εικόνες φρίκης στη Συρία: Ετοιμάζουν μαζικούς τάφους για τους νεκρούς από τον σεισμό

Εικόνες φρίκης στη Συρία και συγκεκριμένα στην πόλη Τζαντάρις. Ανοίγουν μαζικούς τάφους για τους νεκρούς από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία που έπληξε και τη Συρία.

Τουρκία: Υπό πίεση ο Ερντογάν 3 μήνες πριν από τις εκλογές – Πώς ο σεισμός μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα της κάλπης

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα «Λευκά Κράνη» που πραγματοποιούν επιχειρήσεις διάσωσης στην περιοχή, χρησιμοποιούν εκσκαφείς για να ανοίξουν λάκκους, ενώ οι σοροί βρίσκονται σε σακούλες πτωμάτων.

σεισμός στη Συρία- πτώματα

Σεισμός στην Τουρκία: Η ΕΜΑΚ ψάχνει σημάδια ζωής στα χαλάσματα

Τα θύματα του φονικού σεισμού διαρκώς αυξάνονται γι’ αυτό και στη συγκεκριμένη περιοχή ετοιμάζουν μαζικούς τάφους.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, 3.612 είναι οι νεκροί από τον σεισμό στη Συρία και 12.873 έχουν σκοτωθεί στην Τουρκία.

σεισμός στη Συρία

Το πρώτο κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας

Το πρώτο κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της βόρειας Συρίας βρίσκεται καθ’ οδόν προς τα νότια τουρκικά σύνορα με την ελπίδα να τα διασχίσει σήμερα, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές από ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με μία πηγή, η αυτοκινητοπομπή περιλαμβάνει έξι φορτηγά. Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι το συνοριακό πέρασμα Μπαμπ αλ-Χάουα είναι ανοικτό για τη διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας και οι Αρχές θα ανοίξουν ακόμη μερικά περάσματα ύστερα από δύο ημέρες, εάν θεωρηθεί ότι κάτι τέτοιο είναι ασφαλές.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν χαρακτηρίσει την πρόσβαση στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες περιοχή της Συρίας μέσω του Μπαμπ αλ-Χάουα ‘γραμμής ζωής’ για τα περίπου 4 εκατ. κατοίκων, που σύμφωνα με τον ΟΗΕ, εξαρτώνται από την ανθρωπιστική βοήθεια. Οι ανάγκες αυτές έχουν αυξηθεί μετά τον σεισμό της Δευτέρας, που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς και κατέστρεψε εκατοντάδες κτίρια στην περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο ανταρτών, σύμφωνα με μέλη ομάδων διάσωσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ