ΔΟΕ: Σε νέα απεργία προχωρούν οι δάσκαλοι -Τι ζητούν

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου κήρυξαν οι δάσκαλοι προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους για την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Σήμερα με τη Realnews: «Η έπαυλη του θανάτου» της Κάρολιν Γουέλς, ένα κλασικό μυθιστόρημα από τη χρυσή εποχή της αστυνομικής λογοτεχνίας

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, ΔΟΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις 10:30π.μ στα Προπύλαια της Αθήνας, στο ‘Αγαλμα του Βενιζέλου της Θεσσαλονίκης και σε άλλες πόλεις της χώρας.

«Οι εκπαιδευτικοί δε φοβόμαστε την “αξιολόγηση”, δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε, δεν αντιδρούμε γιατί δε θέλουμε να “ξεβολευτούμε” όπως λένε τα διάφορα παπαγαλάκια αλλά γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητριών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών», τονίζει η ΔΟΕ στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται, «οι εκπαιδευτικοί εξετάζουν κάθε μέρα κριτικά και αυτοκριτικά τη δουλειά τους, στους συλλόγους διδασκόντων ανταλλάσσουν σκέψεις και προτάσεις για να γίνει καλύτερη η σύνθετη παιδαγωγική πράξη. Αυτή ακριβώς η διαδικασία είναι που ζητάμε να στηριχθεί ουσιαστικά από το κράτος. Τα κριτήρια της αξιολόγησης, που προωθεί η κυβέρνηση, δεν έχουν καμία σχέση με αυτή την ανάγκη».

«Οι εκπαιδευτικοί θα βγούμε νικητές. Εμείς θα γίνουμε ασπίδα υπεράσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων απέναντι στο σχολείο της κατηγοριοποίησης», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Σημειώνεται, ότι αντίστοιχη στάση απέναντι στο ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών αναμένεται να τηρήσει και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ