Εφιάλτης στην Ευρώπη: «Η Ρωσία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μικρής ισχύος» λέει ο ηγέτης της Τσετσενίας

Ο εφιάλτης των πυρηνικών με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία παραμένει ζωντανός και προκαλεί τρόμο.

Ο Ραμζάν Καντίροφ, ηγέτης της Τσετσενίας και σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει μικρής ισχύος πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, μετά τις νέες ήττες που υπέστη στο πεδίο της μάχης.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, στην οποία επικρίνει τους Ρώσους διοικητές επειδή εγκατέλειψαν την πόλη Λιμάν στην ανατολική Ουκρανία, ο Καντίροφ γράφει: “Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα, μέχρι την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις μεθοριακές περιοχές και τη χρήση μικρής ισχύος πυρηνικών όπλων”.

Πριν από λίγες μέρες, νέες απειλές εκτόξευσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δηλώνοντας ότι όλα τα όπλα στο οπλοστάσιο της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών πυρηνικών όπλων, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την υπεράσπιση εδαφών που έχουν ενσωματωθεί στη Ρωσία από την Ουκρανία.

Να θυμίσουμε ότι στο διάγγελμα του ο Ρώσος πρόεδρος είχε τονίσει ότι  «θέλω να υπενθυμίσω σε όσους κάνουν δηλώσεις σε βάρος της Ρωσίας ότι η χώρα μας διαθέτει μέσα καταστροφής, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα πιο προηγμένα από αυτά που διαθέτουν χώρες του ΝΑΤΟ. Εάν απειληθεί η εδαφική μας ακεραιότητα, φυσικά και θα προστατεύσουμε τη Ρωσία και τον λαό μας με όλα τα μέσα που διαθέτουμε».

Ο Πούτιν κατηγόρησε επίσης την Δύση για πυρηνικό εκβιασμό και δεν άφησε αμφιβολίες για την αποφασιστικότητά του. «Δεν είναι μπλόφα» είπε ο ίδιος. Η χρήση πυρηνικών όπλων δεν αποτελεί νέα απειλή. Απλώς αυτή τη φορά συνοδεύεται με την κινητοποίηση περίπου 300.000 εφέδρων του ρωσικού στρατού με την επιστράτευση που κήρυξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ