Δύο τραυματίες από ισραηλινά πυρά στην λωρίδα της Γάζας

Δύο τραυματίες από ισραηλινά πυρά στην λωρίδα της Γάζας

Δύο Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σήμερα στην λωρίδα της Γάζας από ισραηλινά πυρά, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, λίγες ημέρες μετά τις βιαιότητες που προκάλεσαν θανάτους και στις δύο πλευρές.

Δύο άνδρες τραυματίστηκαν ελαφρά από πυρά που προέρχονταν από ένα ή περισσότερα άρματα μάχης σε μια περιοχή που βρίσκεται ανατολικά του προσφυγικού καταυλισμού Αλ Μπαγκάζι, σύμφωνα με εκπρόσωπο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του παλαιστινιακού θύλακα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου του γαλλικού πρακτορείου, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε άγνοια για το συμβάν.

Τα επεισόδια έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες στα σύνορα του Ισραήλ με τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Ένα κοριτσάκι τριών ετών σκοτώθηκε και τουλάχιστον άλλοι έξι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν την Τρίτη σε αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για μια βολή που σκότωσε έναν Ισραηλινό ο οποίος εργαζόταν στα σύνορα.

Αντιδρώντας στο θάνατο του άνδρα, το Ισραήλ έκλεισε το σημείο διέλευσης Κέρεμ Σάλομ, αποκόπτοντας τον εφοδιασμό με καύσιμα του μοναδικού ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού της λωρίδας της Γάζας ο οποίος κατά συνέπεια αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία του, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Ισραηλινός αξιωματούχος διέψευσε αυτή την εκδοχή των γεγονότων, λέγοντας ότι η διακοπή οφειλόταν σε μια παρεξήγηση ανάμεσα στη Χαμάς, που ασκεί την εξουσία στη Γάζα, και την Παλαιστινιακή Αρχή.

Ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός ξανάρχισε σήμερα τη λειτουργία του μετά την επανάληψη των παραδόσεων καυσίμων με προέλευση το Ισραήλ.

 

Πηγή:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ