Δύο χρόνια φυλάκιση σε αυστριακό ηθοποιό για κατοχή – παραγωγή παιδικής πορνογραφίας

Ο ηθοποιός που υποδυόταν τον αυτοκράτορα Φραγκίσκο Ιωσήφ σε μια βιογραφική ταινία της πριγκίπισσας Σίσι καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή για κατοχή και παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας, σε μια υπόθεση που σόκαρε την Αυστρία και για την ποινή που επέβαλε το δικαστήριο. Ο Φλόριαν Ταϊχτμάιστερ, 43 ετών, θα ακολουθήσει επίσης «ψυχιατρική θεραπεία» για να μπορέσει να ελέγξει τις παιδεραστικές τάσεις του. Εάν δεν τηρήσει τους όρους που του επέβαλε το αυστριακό δικαστήριο, θα οδηγηθεί σε κέντρο κράτησης για σεξουαλικούς παραβάτες.

«Λυπάμαι ειλικρινά και βαθύτατα για τις πράξεις μου και ζητώ συγγνώμη», είχε δηλώσει νωρίτερα, κατά την απολογία του, ο ηθοποιός που εμφανίστηκε στο δικαστήριο ντυμένος με ανθρακί κοστούμι. Χάρη στη θεραπεία που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν ξεκίνησε η έρευνα σε βάρος του, είπε ότι τώρα κατανοεί πλέον πως «πίσω από κάθε εικόνα κρύβεται σεξουαλική βία».

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρωταγωνιστής της ταινίας Corsage, από τον Φεβρουάριο του 2008 μέχρι τον Αύγουστο του 2021 συγκέντρωσε μέσω του διαδικτύου «περίπου 76.000 αρχεία», εκ των οποίων σε περισσότερα από τα μισά εικονίζονταν ανήλικα θύματα ηλικίας 7-14 ετών. Τροποποίησε ο ίδιος πολλά από αυτά, κάνοντας κολάζ ή μοντάζ στις εικόνες.  Μέσω του δικηγόρου του, ο ηθοποιός δήλωσε ανακουφισμένος μετά την ανακοίνωση της απόφασης και τόνισε ότι «θα εργαστεί σκληρά ώστε αυτό να μην ξαναγίνει ποτέ».

 

Η πρόταση της εισαγγελέα

Η εισαγγελέας Τζούλια Κάλμαρ είχε ζητήσει να οδηγηθεί στη φυλακή ο Ταϊχτμάιστερ για να στείλει ένα μήνυμα ότι «τέτοιες πράξεις δεν υποβαθμίζονται». «Οι καταναλωτές καθορίζουν την αγορά, έστω και αν ο Φλόριαν Ταϊχτμάιστερ δεν κακοποίησε ο ίδιος κάποιο παιδί», υπογράμμισε.  Γύρω από το δικαστήριο είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα προστασίας για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια με διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί εκεί.

Η ταινία Corsage προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 2022. Η εταιρεία παραγωγής διευκρίνισε ότι τα γυρίσματά έγιναν προτού να αρχίσουν να κυκλοφορούν οι φήμες για τον Ταϊχτμάιστερ, το φθινόπωρο του 2021. Η ταινία παρουσιάστηκε σε σχεδόν 70 φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο και ο ηθοποιός, που δήλωνε αθώος, προσκλήθηκε στις πρεμιέρες στην Αυστρία και τη Γερμανία.

Με αφορμή την υπόθεση αυτή η αυστριακή κυβέρνηση πρότεινε την αναθεώρηση του ποινικού κώδικα που πρόκειται να εγκριθεί από το κοινοβούλιο φέτος το φθινόπωρο. Οι ποινές για τέτοια αδικήματα, που χαρακτηρίστηκαν «γελοία μηδαμινές» από όλον τον πολιτικό κόσμο, θα αυστηροποιηθούν και θα επιβάλλεται κάθειρξη 10 ετών για την παραγωγή «μεγάλου αριθμού» εικόνων παιδικής πορνογραφίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ