Δισεκατομμυριούχος και φοροφυγάς ο Χίτλερ!

Δισεκατομμυριούχος και φοροφυγάς ο Χίτλερ!

Ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει διαθήκη που δείχνει ότι η περιουσία του ανερχόταν σε 4,6 δισ. Ευρώ.

Φοροφυγάς ακόμη και ο Χίτλερ; Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει ένα νέο ντοκιμαντέρ της βρετανικής τηλεόρασης για τον άνθρωπο που αιματοκύλισε την Ευρώπη.

Και μάλιστα, όχι μόνο φοροφυγάς που επιβάρυνε το γερμανικό Δημόσιο με 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ-με σημερινά λεφτά- αλλά και ένας ανεπανάληπτος διαχειριστής της προσωπικής του εικόνας από την οποία έβγαζε χρήματα σχεδόν μέχρι το θάνατό του.

Η αποκάλυψη έγινε από τον Χέρμαν Ρόθμαν, έναν Γερμανό-εβραίο που κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου συνεργάστηκε με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Μιλώντας στο ντοκιμαντέρ του Channel 5, ο 90χρονος σήμερα, Ρόθμαν περιγράφει πώς ανακάλυψε τη μυστική διαθήκη του Χίτλερ η οποία είχε στοιχεία για την κρυφή περιουσία του.

Ραμμένη στο παλτό του

Μετά την αυτοκτονία του Χίτλερ στο καταφύγιό του στο Βερολίνο, το 1945, ο Ρόθμαν ως συνεργάτης της βρετανικής αντικατασκοπείας παρακολούθησε έναν άντρα για τον οποίο πίστευε ότι ήταν ναζί αξιωματούχος.

Όταν συνελήφθη ο άντρας, στο παλτό του βρήκαν ραμμένη την τελευταία διαθήκη του Χίτλερ, ένα κείμενο επτά σελίδων από το οποίο προέκυπτε ότι ο δικτάτορας είχε μια περιουσία σε ακίνητα και έργα τέχνης.

Ψάχνοντας στα αρχεία, διαπίστωσε στη συνέχεια ότι ο Χίτλερ ήταν κατά συρροήν φοροφυγάς και χρησιμοποιούσε την εικόνα του για να βγάζει χρήματα. Πριν ακόμη ανέλθει στην εξουσία το 1933 ήδη ο Χίτλερ χρωστούσε στην εφορία μια μικρή περιουσία. Ο Χίτλερ είχε ανακαλύψει έξυπνους τρόπους για να βγάζει χρήματα.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ