Δίχως τέλος η τραγωδία στην Χαβάη: 106 οι νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές – Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα θυμάτων

Τραγικός είναι ο απολογισμός των θυμάτων της φοβερής πυρκαγιάς στην Χαβάη, όπου έσβησε από τον χάρτη πόλη του νησιού Μάουι. Οι νεκροί ξεπέρασαν πλέον τους 100 όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας των ΗΠΑ, Τζος Γκριν.

Τζο Μπάιντεν: Υποσχέθηκε να επισκεφθεί τις πυρόπληκτες περιοχές στη Χαβάη «το συντομότερο δυνατό»

Ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στη Λαχάινα αυξήθηκε στους 106 την Τρίτη (15/8), καθώς η κομητεία Μάουι άρχισε να αποκαλύπτει τις ταυτότητες όσων έχασαν τη ζωή τους.

Τα δύο άτομα που ταυτοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης ήταν:

  • Robert Dyckman, 74 ετών, από Lahaina
  • και ο Buddy Jantoc, 79 ετών, επίσης από τη Lahaina.

Σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Τρίτης, ο κυβερνήτης Τζος Γκριν αναγνώρισε το ασύλληπτο μέγεθος της απώλειας και εξέφρασε και πάλι τα συλλυπητήριά του σε μια πολιτεία σε πένθος. Συνολικά, επτά επιπλέον θάνατοι ανακοινώθηκαν την Τρίτη.

Meteo: Οι συνθήκες που οδήγησαν στην εκρηκτική συμπεριφορά της φωτιάς στην Χαβάη – Οι ομοιότητες με το Μάτι

«Είμαστε στεναχωρημένοι που είχαμε τέτοια απώλεια», είπε ο Γκριν, ο οποίος αποκάλυψε πως ανάμεσα στους νεκρούς είναι και πολλά παιδιά. Η πυρκαγιά του Μάουι είναι πλέον η πιο θανατηφόρα στις ΗΠΑ εδώ και έναν αιώνα. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι περίπου το ένα τρίτο των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο είχαν ερευνηθεί.

Χαβάη: Συντετριμμένος ο Ντουέιν Τζόνσον για τις φονικές πυρκαγιές – ΒΙΝΤΕΟ

Προχθές Δευτέρα ο Γκριν δήλωνε πως ο απολογισμός αυτών των πυρκαγιών, των πιο πολύνεκρων εδώ και πάνω από έναν αιώνα στις ΗΠΑ, ενδέχεται να «διπλασιαστεί» τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρχαν ακόμα κάπου 1.300 αγνοούμενοι.

Η Λαχάινα, στα δυτικά παράλια του Μάουι, καταστράφηκε σχεδόν ολόκληρη από τις φλόγες. Χιλιάδες κτίρια καταστράφηκαν, πολλά μετατράπηκαν σε γκρίζους σωρούς στάχτης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η άλλοτε πρωτεύουσα του βασιλείου της Χαβάης, που μέτραγε 12.000 κατοίκους, πλέον μετράει τους νεκρούς της.

Οι Αρχές παροτρύνουν τις τελευταίες ημέρες τους συγγενείς αγνοουμένων να κάνουν εξετάσεις DNA, προκειμένου να διευκολυνθεί η ταυτοποίηση των θυμάτων, καθώς πολλά από τα πτώματα που εντοπίζονται είναι αδύνατο να αναγνωριστούν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ