Σήμερα η συνάντηση του Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA και τους ιδιοκτήτες των «Big 4»

Ύστερα από το δεύτερο θύμα της τυφλής οπαδικής βίας μέσα σε ενάμισι χρόνο, τον Μιχάλη Κατσουρή, που έπεσε νεκρός κατά την διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων που σημειώθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συναντηθεί σήμερα Τετάρτη (16/08) στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της UEFA  Αλεξάντερ Τσεφέριν.

Στη συνέχεια στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του πρόεδρου της ΟΥΕΦΑ και αρμόδιων υπουργών, στην οποία έχουν προσκληθεί οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Το παρών θα δώσουν οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιάννης Αλαφούζος, Δημήτρης Μελισσανίδης, αλλά και ο στενός συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη, Αρθούρ Νταβιντιάν.

Στόχος της σύσκεψης είναι οι ομάδες να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί και να δημιουργηθεί ένα κοινό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές έχουν εντοπίσει τη φιγούρα του δολοφόνου που μαχαίρωσε τον Μιχάλη, ο οποίος είναι ψηλός, εύσωμος με τατουάζ στον λαιμό και καλυμμένα χαρακτηριστικά.

«Η υπόθεση των Κροατών χούλιγκαν βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης και όχι της κυβέρνησης» είπε ο Κροάτης πρωθυπουργός σε διαφορετικό μήκος κύματος από τον Κροάτη πρόεδρο που προκάλεσε εκ νέου υποστηρίζοντας ότι δήθεν αντιμετωπίζονται ως «αιχμάλωτοι πολέμου και ότι μοιράστηκαν στις φυλακές για να ξυλοκοπηθούν και να βιαστούν».

«Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δικαίου», σχολίασε το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας στις δηλώσεις του Kροάτη προέδρου. «Η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αμερόληπτα και αντικειμενικά, η δε ελληνική Πολιτεία πάντοτε εγγυάται την τήρηση της νομιμότητας και την ακεραιότητα όσων βρίσκονται σε σωφρονιστικά καταστήματα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Νέα Φιλαδέλφεια: Η μάχη που κατέληξε στο μαχαίρωμα του Μιχάλη – Το «τυφλό σημείο» και οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Καμία αμφιβολία για τις προθέσεις των Κροατών χούλιγκαν και των συνεργών τους δεν αφήνουν τα βίντεο από τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που βλέπουν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας. Όπως μαρτυρεί το οπτικό υλικό πρόκειται για ένα τάγμα εφόδου με αρχηγό, υπαρχηγούς και δολοφονικό εξοπλισμό που έδρασε βάσει σχεδίου.

Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει μακρινά πλάνα από το άλσος δίπλα στο γήπεδο της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια. Πρόκειται για το «τυφλό σημείο» ανάμεσα στα δέντρα και μακριά από τις κάμερες του γηπέδου, όπου πιστεύεται ότι ο 29χρονος δέχτηκε τη μοιραία μαχαιριά.

Στα πλάνα που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, φαίνεται η έναρξη των επεισοδίων, εκεί όπου έγινε η πρώτη συμπλοκή με τους Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Στο σημείο όπου συναντήθηκαν οι οπαδοί των δύο ομάδων, λίγα λεπτά μετά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας (7/8), οι μολότοφ και οι φωτοβολίδες πέφτουν βροχή. Δευτερόλεπτα αργότερα διακρίνεται ένας άνδρας με γαλάζια μπλούζα και κράνος να υποχωρεί από το σημείο.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα τάγμα εφόδου που έφτασε συντεταγμένα με ρόπαλα, σίδερα και αλυσίδες χωρίς να βρεθεί κανείς στον δρόμο τους για να τους σταματήσει.

Στο τέλος ενός δρόμου δίπλα στο γήπεδο φέρεται να ξεκίνησε η δολοφονική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν, με τις αρχές να εκτιμούν ότι ο Μιχάλης Κατσουρής δέχθηκε την μοιραία μαχαιριά σε αυτόν τον δρόμο. Πρόκειται για μία περιοχή που δεν καλύπτεται από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου της ΑΕΚ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ