Διάγγελμα Μπάιντεν: Χαμάς και Πούτιν θέλουν να εκμηδενίσουν πλήρως μια γειτονική δημοκρατία

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, όπως και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, «θέλουν και οι δυο να αφανίσουν εντελώς μια γειτονική δημοκρατία», δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης (τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας) ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε διάγγελμά του προς τους Αμερικανούς.

«Η Χαμάς και ο Πούτιν αντιπροσωπεύουν διαφορετικές απειλές, αλλά αυτό το έχουν κοινό», πρόσθεσε.

Ο Τζο Μπάιντεν θα ζητήσει, ήδη από σήμερα, από το Κογκρέσο να εγκρίνει «με κατεπείγουσα διαδικασία» χρηματοδότηση για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στο Ισραήλ και στην Ουκρανία, «σημαντικών εταίρων μας», τόνισε. Πρόκειται για «έξυπνη επένδυση» που θα εγγυηθεί την «ασφάλεια» των Αμερικανών «για γενιές», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι «η Αμερική είναι φάρος για τον κόσμο», «ακόμη και σήμερα», προειδοποιώντας εναντίον των συνεπειών «μικροπρεπών» πολιτικών αντιπαραθέσεων στον ρόλο της χώρας σε διεθνές επίπεδο.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μικροπρεπείς, μικροκομματικές, οργισμένες πολιτικές να μας εμποδίσουν να εκπληρώσουμε τις ευθύνες μας ως μεγάλο έθνος», είπε αναφερόμενος στο χάος στη Βουλή των Αντιπροσώπων μετά την καθαίρεση του προέδρου του Κέβιν Μακάρθι στις αρχές Οκτωβρίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ