Διαδηλώσεις σε ευρωπαϊκές χώρες για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία – “Σταματήστε αυτή την τρέλα”

Διαδηλώσεις κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης, πραγματοποιούν πολίτες σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες με κύριο αίτημα να σταματήσει “αυτή η τρέλα”. Συγκεντρώσεις έγιναν στο Βερολίνο, το Παρίσι, την Βαρσοβία και την Χάγη.

Στο Βερολίνο, έξω από τη ρωσική πρεσβεία, διαδηλωτής κρατούσε ένα πλακάτ με το σύνθημα: “Σταματήστε αυτή την τρέλα, σώστε τη ζωή, όχι άλλα ψέματα”. Άλλοι διαδηλωτές κρατούσαν ή είχαν σκεπαστεί με την ουκρανική σημαία.

Μεταξύ των διαδηλωτών, υπάρχουν και Ρώσοι. “Όλος ο κόσμος θα έπρεπε να έρθει εδώ σήμερα και να στηρίξει την Ουκρανία και να πει ότι ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει”, είπε η 32χρονη Όλγα Κουπρισίνα, με καταγωγή από το Καλίνιγκραντ, στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η 32χρονη έχει εγκατασταθεί στη Γερμανία από τον Οκτώβριο.

“Οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι είναι αδελφοί και αδελφές. Όλοι οι φίλοι μου και οι γονείς μου βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και δεν θέλουν τον πόλεμο. Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε αντίθετοι με τον πόλεμο. Είμαστε Ρώσοι και ερχόμαστε από τη Ρωσία. Η Ουκρανία ήταν πάντα μια φιλική προς εμάς χώρα και μια κοντινή σε εμάς χώρα”, είπε από την πλευρά της η 40χρονη Εκατερίνα Στουντνίσκι, η οποία ζει 16 χρόνια στη Γερμανία.

Έξω από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, Ουκρανοί πολίτες πήραν μέρος σε μια άλλη συγκέντρωση. Σημειώνεται ότι ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Γερμανίας.

Στο Παρίσι, εκατοντάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία. Μεταξύ αυτών υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου, όπως εκείνος των Πρασίνων Γιανίκ Ζαντό ή η πρώην υπουργός Κριστιάν Τομπιρά.

Στη Βαρσοβία, ένας διαδηλωτής έβαλε φωτιά και έκαψε μια σημαία της Ρωσίας, μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία.

Νωρίτερα, διοργανώθηκαν συγκεντρώσεις στη Βηρυτό και το Τόκιο. Στο Δουβλίνο, τη Χάγη και το Άμστερνταμ, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν επίσης σήμερα μπροστά από τις ρωσικές αντιπροσωπείες.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.