Δεν συνδέεται με τρομοκρατική οργανωση ο άνδρας που επιτέθηκε σε στρατιώτες στη Γαλλία

Οι γαλλικές αρχές δεν ανακάλυψαν κανένα στοιχείο που αποδεικνύει ότι ο άνδρας που οδήγησε το όχημά του πάνω σε στρατιώτες έξω από τζαμί στη νότια Γαλλία συνδέεται με τρομοκρατική οργάνωση, επεσήμανε σήμερα ο εισαγγελέας του Βαλάνς Αλέξ Περέν.

Σημείωσε επίσης ότι ο 29χρονος Γάλλος με καταγωγή από την Τυνησία φαίνεται πως έδρασε μόνος του.

«Όταν συνελήφθη, ανέφερε ότι ήθελε να σκοτώσει στρατιώτες επειδή οι στρατιώτες σκοτώνουν ανθρώπους. Είπε επίσης ότι ήθελε να τον σκοτώσουν στρατιώτες και ότι ήταν ένας τρόπος για εκείνον να παρουσιαστεί ως μάρτυρας» σημείωσε ο εισαγγελέας.

Ο δράστης δεν ήταν γνωστός ούτε στην αστυνομία ούτε στη Δικαιοσύνη ούτε στις υπηρεσίες πληροφοριών. Αν και διεξάγονται έρευνες σχετικά με την ψυχική του κατάσταση δεν έχει ιστορικό ψυχικής ασθένειας όπως διευκρίνισε ο εισαγγελέας.

Σημείωσε επίσης ότι πρόκειται για «έναν πιστό μουσουλμάνο που διαμένει στα περίχωρα της Λυόν, είναι άνεργος και βρισκόταν στη Βαλάνς καθώς είχε έρθει να επισκεφθεί τα πεθερικά του».

«Κανένα όπλο, κανένα έγγραφο που να τον συνδέει με θρησκευτικές ριζοσπαστικοποιημένες ομάδες ή τρομοκρατικές οργανώσεις δεν εντοπίστηκε στο όχημά του ούτε στην κατοικία του» πρόσθεσε.

«Τα κίνητρά του είναι προς το παρόν άγνωστα» τόνισε ο Γάλλος εισαγγελέας που επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο δράστης φώναξε, σύμφωνα με μαρτυρίες «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» ένα στοιχείο που ενδεχομένως καταδεικνύει κάποιου είδους θρησκοληψία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή: ΑFP

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία – Στρατιωτικός άνοιξε πυρ σε οδηγό

Πρωτοχρονιά με 622 συλλήψεις στη Γαλλία

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ