Δεν έσωσε τον Χένες η Μπάγερν

Δεν έσωσε τον Χένες η Μπάγερν

 

Ούτε ο χθεσινός θρίαμβος της Μπάγερν Μονάχου επί της Μπαρτσελόνα δεν είναι σε θέση να στρέψει το ενδιαφέρον της γερμανικής κοινής γνώμης σε άλλα ζητήματα από την υπόθεση φοροδιαφυγής του προέδρου της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας, Ούλι Χένες.

Στην υπόθεση αναφέρθηκε στην ομιλία του με αφορμή την εργατική Πρωτομαγιά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, Τεό Ζόμερ, τονίζοντας ότι ακόμα και οι υψηλά αμειβόμενοι παράγοντες ποδοσφαιρικών ομάδων θα πρέπει να πληρώνουν τους φόρους, όπως κάνουν και όλοι οι υπόλοιποι Γερμανοί πολίτες.

Στο φαινόμενο της φοροδιαφυγής αναφέρθηκε όμως με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ακόμα και ο πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας, Γιοάχιμ Γκάουκ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στο γερμανικό περιοδικό Stern.

 

Γκάουκ: Ανεύθυνη και αντικοινωνική η φοροδιαφυγή

Με έναν ασυνήθιστα έντονο τρόπο ο Γερμανός πρόεδρος της Δημοκρατίας παρενέβη στη συζήτηση για τη φοροδιαφυγή. Με αφορμή την υπόθεση του προέδρου της Μπάγερν, Ούλι Χένες, ο κ. Γκάουκ καταγγέλλει σε συνέντευξή του στο περιοδικό STERN τη συμπεριφορά όσων φοροδιαφεύγουν ως «ανεύθυνη» και «αντικοινωνική».

«Σε νομικά και ηθικά ζητήματα δεν θα πρέπει να υπάρξουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, ένα για τους ισχυρούς και ένα για τους αδύναμους», είπε ο Γερμανός Πρόεδρος για να προσθέσει, ότι «κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει μόνος του, αν θα πληρώνει φόρους ή όχι».

«Η αντίληψη του όποιος δεν αποκρύπτει εισοδήματα… κακό του κεφαλιού του, εγκυμονεί κινδύνους για τη Δημοκρατία», είπε ακόμη ο κ. Γκάουγκ, θέτοντας προς συζήτηση την πρόταση για μια αυστηρότερη νομοθεσία.

 

Ο Χένες λέει ότι έκανε «μεγάλη βλακεία»

Ο ίδιος ο Ούλι Χένες, που με τη στάση του έδωσε την αφορμή για όλη αυτή την συζήτηση, μιλά σήμερα για πρώτη φορά δημόσια για την υπόθεση του. Σε εκτενή συνέντευξη στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit ένας… μετανοιωμένος Χένες κάνει λόγο για μια «μεγάλη βλακεία» που έχει διαπράξει, παρουσιάζει τον εαυτό του ως σχεδόν εξαρτημένο από τις κερδοσκοπικές δραστηριότητες και ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την Μπάγερν. Για πρώτη φορά ο Ούλι Χένες δεν αποκλείει το ενδεχόμενο παραίτησής του από τη θέση του προέδρου του εποπτικού συμβουλίου. 

Όπως δηλώνει: «Εάν έχω την εντύπωση ότι το άτομο μου προκαλεί ζημιά στο σύλλογο, τότε θα βγάλω τα συμπεράσματα μου».

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ