Daily Mail: Σοβαρές ελλείψεις εφοδίων καταγγέλλουν οι επίστρατοι Ρώσοι και απειλούν με ανταρσία τον Πούτιν

Ρεπορτάζ από στρατόπεδο επιστράτων στην Ρωσία οι οποίοι καταφέρονται εναντίον του προέδρου Πούτιν και των επιτελών του δημοσίευσε η εφημερίδα Daily Mail, με τον τίτλο «Ανταρσία στις τάξεις του Πούτιν; Επιστρατευμένοι στον πόλεμο της Ουκρανίας απειλούν να ανατρέψουν το ρωσικό καθεστώς λόγω εισβολής».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που περιέχει φωτογραφίες στρατιωτών, πολλοί επίστρατοι είναι συγκεντρωμένοι γύρω από  έναν στρατιώτη που διαμαρτύρεται και τον επευφημούν, όταν αυτός προτείνει να ανατρέψουν,  πρώτα τους διοικητές τους και στη συνέχεια τον Πούτιν. Ο ίδιος κάνει λόγο για την έλλειψη σεβασμού που τρέφουν οι στρατιώτες για τον Πούτιν και τους διοικητές του και επικρίνει τους αξιωματικούς που τους απειλούν για να πολεμήσουν.

Στο ρεπορτάζ αναφέρονται μαρτυρίες που υποστηρίζουν ότι συνταξιούχοι, άνδρες με αναπηρία και άτομα χωρίς στρατιωτική εκπαίδευση ή εμπειρία μάχης λάμβαναν την κλήση για να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή. Ταυτοχρόνως αναφέρεται, κατά την εφημερίδα και το ρεπορτάζ της ότι οι ρωσικές δυνάμεις καταπονούνται ιδιαίτερα στην προσπάθειά τους να κρατήσουν τους άνδρες ντυμένους, ταΐσμένους και οπλισμένους.

Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι επίστρατοι διαμαρτύρονται ότι δεν υπάρχουν αρκετά εφόδια, ότι πρέπει οι ίδιοι να αγοράζουν ακόμα και αλεξίσφαιρα ή και μάσκες, γεγονός που έχει εκτινάξει στα ύψη το κόστος προϊόντων που ζητούν οι στρατιώτες.

Μηνύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ένα κανάλι της Telegraph ανέφεραν ότι ο στρατεύσιμος που διαμαρτύρεται αμφισβήτησε και το αν αξίζει οι στρατιώτες να ανέχονται την άσχημη συμπεριφορά των ανωτέρων τους, και την έλλειψη εφοδίων. «Δεν υπάρχουν αρκετά γουόκι-τόκι για τις ομάδες μας… Πώς θα επικοινωνήσουμε [στην εμπόλεμη ζώνη];», φέρεται να διερωτάται ο στρατεύσιμος , ο οποίος καταγγέλλει ότι πέραν των ασυρμάτων  δεν τους έδωσαν ούτε αρκετές  κάλτσες, πριν τους στείλουν 3.200 μίλια μακριά από τα σπίτια τους, να πολεμήσουν για λογαριασμό του Πούτιν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ