Cumhuriyet για Αγία Σοφία: Έστρωσαν με παρκέ τα ιστορικά σκαλιά – Δείτε εικόνες

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αλλά και του τουρκικού Τύπου βρίσκονται οι παρεμβάσεις που έγιναν στην Αγία Σοφία. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Cumhuriyet, τα ιστορικά πέτρινα σκαλιά του μνημείου έχουν καλυφθεί με παρκέ.

Η τουρκική εφημερίδα τονίζει ότι πρόκειται για μια αλλαγή που σχετίζεται πιθανότατα με την προστασία από φθορές, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που χαρακτηρίζουν την προσθήκη του παρκέ αντιαισθητική.

Η εφημερίδα δημοσιεύει και σχετικές φωτογραφίες από την αλλαγή που έχει γίνει στον χώρο.

Αγία Σοφία- παρκέ

Σύμφωνα με τον ιστορικό τέχνης uzhan Karadirek, η απόφαση της τοποθέτησης του παρκέ ελήφθη πιθανότατα επειδή η Αγία Σοφία είναι ένα μέρος που προσελκύει πολλούς επισκέπτες.

Τέλος προσθέτει ότι ένα μαλακό υλικό έχει επίσης τοποθετηθεί κάτω από το παρκέ, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα πέτρινα σκαλοπάτα δεν θα υποστούν περαιτέρω ζημιά, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης.

Σημειώνεται ότι από την περασμένη Δευτέρα η Αγία Σοφία άρχισε να λειτουργεί με εισιτήριο. Η είσοδος για τους τουρίστες κοστίζει πλέον 25 ευρώ, ενώ για τους πιστούς που προσέρχονται για προσευχή είναι δωρεάν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ