The Crown: Η «πρώτη ματιά» Ουίλιαμ – Κέιτ στο Πανεπιστήμιο – Τα γυρίσματα της έκτης και τελευταίας σεζόν της σειράς του Netflix

Είναι γνωστή για τη σπορ φύση της και το ανταγωνιστικό της πνεύμα, οπότε ίσως δεν είναι περίεργο που το The Crown αποφάσισε να δείξει ότι η Κέιτ Μίντλετον συναντά τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο Σεν Άντριου, ενώ έκαναν τζόκινγκ.

The Crown: Η Ολίβια Κόλμαν αποκαλύπτει τι «έκλεψε» από τα γυρίσματα

Οι ηθοποιοί Ed McVey και Meg Bellamy έχουν φωτογραφηθεί στα γυρίσματα της έκτης και τελευταίας σεζόν της δημοφιλούς σειράς του Netflix. Και αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες είναι ότι πρίγκιπας Γουίλιαμ ρίχνει μια παρατεταμένη ματιά στη γυναίκα που βλέπει για πρώτη φορά και που θα γινόταν η μελλοντική του σύζυγος.  Πιστεύεται ότι οι σκηνές απεικονίζουν την «πρώτη ματιά» του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας, όταν ήταν φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του St Andrews, στη Σκωτία, όπου γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν.

Οργή από το Παλάτι για το The Crown: «Ξεπεράστηκαν τα όρια» στη δραματοποίηση των τελευταίων ωρών της Νταϊάνας

Πρώτα έγιναν φίλοι, στο πρώτο έτος. Αργότερα όμως άνθισε ένα ειδύλλιο, όταν ο Γουίλιαμ είδε την «καυτή» Κέιτ να βγαίνει στην πασαρέλα μιας φιλανθρωπικής επίδειξης μόδας με ένα διαφανές φόρεμα. Η δεύτερη ματιά ήταν προφανώς πιο καυτή. Τα δύο νέα παιδιά αποφοίτησαν το 2005 και ο William έκανε πρόταση γάμου πέντε χρόνια αργότερα.

Διαμάχες πριν καν ολοκληρωθούν τα γυρίσματα

Όπως γράφει η Ντέιλι Μέιλ οι θαυμαστές του Crown περιμένουν με ανυπομονησία την έκτη και τελευταία σεζόν. Το Crown όμως προκαλεί ήδη διαμάχες καθώς σχεδιάζει να απεικονίσει και τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Η Imelda Staunton θα επαναλάβει τον ρόλο της ως βασίλισσα Ελισάβετ Β’, με τον Jonathan Pryce να υποδύεται τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο.
Η Elizabeth Debicki θα εμφανιστεί για άλλη μια φορά ως πριγκίπισσα Diana μέχρι να φτάσει το επεισόδιο του θανάτου της , ενώ ο Dominic West υποδύεται τον πρίγκιπα Κάρολο.
Ο θεατρικά εκπαιδευμένος Εντ, 22 ετών, θα υποδυθεί τον πρίγκιπα Γουίλιαμ από τα τέλη της εφηβείας του και στις αρχές της δεκαετίας του ’20 – όταν μετακόμισε στο διάσημο πανεπιστήμιο του Φάιφ μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Eton College το 2001.

Το σημερινό γύρισμα

Σήμερα για την σκηνή της «πρώτης ματιάς», ήταν ντυμένος με ένα ναυτικό φούτερ, μαύρη φόρμα για τρέξιμο και κομψά λευκά παπούτσια για τρέξιμο. Η Ντόμινικ φορούσε ένα έξυπνο navy jumper και τζιν. Ο Ed θα πρωταγωνιστήσει αργότερα στο πλευρό της Meg Bellamy, η οποία έχει επιλεγεί ως μελλοντική πριγκίπισσα της Ουαλίας Kate Middleton.

Η Meg δεν έχει επίσημους τίτλους υποκριτικής. Αντίθετα ο Ed έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία. Αποφοίτησε από το Drama Centre London το 2021 και ήταν μαθητής στο έργο Camp Siegfried, το οποίο προβλήθηκε στο Old Vic του Λονδίνου. Το μεγάλο του ατού εδώ είναι το πόσο μοιάζει στον Πρίγκιπα Ουίλιαμ στην φοιτητική του ηλικία.

Η 19χρονη Meg δεν έχει παίξει ποτέ στο παρελθόν και έκανε αίτηση για το ρόλο αφού κέρδισε ένα A* για το δράμα στο Α-level που έκανε στο St Crispin’s School στο Wokingham, Berkshire. Προηγουμένως είχε λάβει μέρος μόνο σε σχολικές παραγωγές και είχε δουλειά μερικής απασχόλησης στη Legoland στο Windsor.

Οι κακές κριτικές για την 5η Σεζόν

Η πέμπτη σεζόν του The Crown δέχτηκε πολλές κριτικές λόγω του ευαίσθητου θέματος του Καρόλου και του γάμου του με την Diana. Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο πέρσι. Πολλοί υποστήριξαν ότι τα γυρίσματα των σκηνών που οδήγησαν στο θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο Παρίσι δεν είχαν ευαισθησία.

Εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στη διαμάχη μεταξύ της πριγκίπισσας Νταϊάνα, την οποία υποδύεται η Ντεμπίκι και του Καρόλου τον οποίον παίζει Γουέστ, η νέα σειρά παρουσίασε την βασιλική οικογένεια χωρίς καθόλου κολακευτικό τρόπο. Από τις σκηνές που έδειξαν πόσο μπορούσε να φτάσει χαμηλά η οικογένεια ήταν η κατάρρευση του γάμου του Καρόλου και της Νταϊάνα, η αμφιλεγόμενη συνέντευξη των αείμνηστων Ελισσάβετ και Φιλίππου στο Panorama και το περιβόητο τηλεφώνημα Καρόλου Καμίλα για τον τεμπόν.

Οι φίλοι της βασιλικής οικογένειας χαρακτήρισαν την 5η σεζόν “ωμή και βλαβερή”. Η Dame Judi, 87, που έχει παίξει την Ελισάβετ Α και τη βασίλισσα Βικτώρια, είπε στους Times ότι η σειρά κινδύνευε να βλάψει τη μοναρχία. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός κατηγόρησε το σήριαλ για «ακατέργαστο εντυπωσιασμό» που θολώνει τα γεγονότα και είναι γεματη φαντασία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ