CNN: Έγγραφα αποκαλύπτουν τα σχέδια της Χαμάς να επιτεθεί στις ισραηλινές κοινότητες – «Η ακρίβειά τους είναι εκπληκτική»

Νέες ανατριχιαστικές πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς σε εδάφη του Ισραήλ βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Στα νέα στοιχεία, συμπεριλαμβάνεται και ένα βίντεο που τράβηξαν οι ίδιοι οι επιτιθέμενοι, καθώς εισέβαλαν σε σπίτια Ισραηλινών. Λίγη ώρα μετά, και οι ίδιοι οι δράστες έπεφταν νεκροί από πυροβολισμούς.

Το CNN παρουσιάζει σε ρεπορτάζ, έγγραφα, που, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, ήταν τα σχέδια επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ. Οι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι τα έγγραφα αυτά καταδεικνύουν ότι η Χαμάς είχε καταστρώσει εξαιρετικά λεπτομερείς χάρτες, με τους στόχους που θα χτυπούσε στο Ισραήλ. Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, τα έγγραφα δείχνουν ότι οι μαχητές της Χαμάς στόχευαν εξαρχής να επιτεθούν και σε κοινότητες Ισραηλινών.

Σε ένα από τα έγγραφα που παρουσιάζονται αναφέρεται ότι στόχος της Χαμάς ήταν να επιτύχει «τις μεγαλύτερες δυνατές ανθρώπινες απώλειες» και «να κρατήσει ομήρους». Οι δράστες φαίνεται πως γνώριζαν πολύ καλά λεπτομέρειες για τα κτίρια στις κοινότητες των Ισραηλινών, που είχαν βάλει στο στόχαστρό τους.

«Η ακρίβειά τους είναι εκπληκτική» σχολιάζει ο Μάθιου Λέβιτ, ο οποίος διευθύνει ένα πρόγραμμα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τις πληροφορίες στο Ινστιτούτο της Ουάσιγκτον για την Πολιτική στην Εγγύς Ανατολής και εξέτασε τα έγγραφα για το CNN.

Πατήστε εδώ και δείτε το βίντεο – Προσοχή, σκληρές εικόνες

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ