Bloomberg View: “Αγαπητή Ελλάδα ο πόλεμος τελείωσε πριν από 70 χρόνια”

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και οι συνέπειες αυτού ανήκουν στο μακρινό παρελθόν υποστηρίζει ο αρθρογράφος του Bloomberg View, Λεονίντ Μπερσίντσκι, σε άρθρο του με τίτλο «Αγαπητή Ελλάδα, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε πριν από 70 χρόνια».

Ο αρθρογράφος αναφέρεται εκτενώς στις ελληνικές αξιώσεις για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, τονίζοντας ότι το Βερολίνο από την μεριά του απέρριψε σε όλους τους τόνους ότι υφίσταται τέτοιο θέμα.

Η γερμανική κυβέρνηση, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα επικαλείται την αποπληρωμή 115 εκατομμυρίων μάρκων το 1960 και τη συμφωνία του 1990, με την οποία «το θέμα έκλεισε οριστικά».

«Η νομοθεσία για το συγκεκριμένο θέμα είναι σκοτεινή ξεκινώντας από τη συνθήκη του Παρισιού το 1946. Και οι δύο πλευρές έχουν ένθερμους υποστηρικτές στην Ευρώπη, ακόμη και στη Γερμανία. Και οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να ισχυριστούν διάφορα. Εάν η Αθήνα έφερνε ποτέ το θέμα στα δικαστήρια -θα μπορούσε, δυνητικά, να το κάνει- τα επιχειρήματά τους θα συνεχίζονταν στις αίθουσες των δικαστηρίων. Μόνο που η διαδικασία θα ήταν μακρά και το αποτέλεσμα αβέβαιο – δεν είναι ένα ασφαλές στοίχημα για την Ελλάδα, μια χώρα στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης» γράφει ο Μπερσίντσκι, ο οποίος συνεχίζει λέγοντας ότι για αυτόν τον λόγο ο Τσίπρας επικαλείται την ηθική και όχι τη γλώσσα της νομολογίας, ενώ ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, επιμένει πως πρέπει και επικεντρωθούν άπαντες στα σημερινά θέματα και στο κοινό μέλλον.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Οι σχέσεις Σόιμπλε-Βαρουφάκη είναι καλύτερες απ’ όσο νομίζετε

Die Linke: Ορθές οι ελληνικές αξιώσεις για αποζημιώσεις

Bild: Ο Βαρουφάκης αισθάνεται προσβεβλημένος…

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ