Μπιλ Κόσμπι: Νέες καταγγελίες για βιασμό «συνοδεύουν» τα σχέδιά του για… come back

Ο Μπιλ Κόσμπι  σχεδιάζει να επιστρέψει στις ζωντανές εμφανίσεις, παρόλο που καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση το 2018 και παρά τις νέες, εναντίον του, μηνύσεις για βιασμό, από τουλάχιστον πέντε γυναίκες.

Αποφυλακίστηκε ο Μπιλ Κόσμπι και επέστρεψε στο σπίτι του – ΦΩΤΟ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο 85χρονος Αμερικανός κωμικός, στο ραδιόφωνο WGH Talk, απάντησε θετικά όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να περιοδεύσει ξανά το 2023. «Υπάρχει τόση πολλή διασκέδαση σε αυτή την αφήγηση ιστοριών που κάνω», είπε ο Bill Cosby στον ραδιοφωνικό παρουσιαστή Scott Spears. Ο Κόσμπι αφέθηκε ελεύθερος το 2021 έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια φυλάκισης, όταν το ανώτατο δικαστήριο της πολιτείας της Πενσυλβάνια άλλαξε την ποινή του. Ο εκπρόσωπός του, Άντριου Γουάιατ, επιβεβαίωσε στο Variety ότι ο κωμικός «έψαχνε… να ξεκινήσει τις περιοδείες» είτε την άνοιξη είτε το καλοκαίρι.

 

Μπιλ Κόσμπι: Ανατροπή της δικαστικής απόφασης – Αναμένεται η αποφυλάκισή του

Οι μηνύσεις

Ωστόσο τον Δεκέμβριο πέντε γυναίκες – συμπεριλαμβανομένων των ηθοποιών του Cosby Show, Lili Bernard και Eden Tirl – υπέβαλαν αγωγή στη Νέα Υόρκη ισχυριζόμενοι ότι ο Cosby “τις κακοποίησε σεξουαλικά ή τους επιτέθηκε σεξουαλικά”. Η Bernard, η Tirl και ακόμα μία ενάγουσα, η Cindra Ladd, έχουν μιλήσει στο παρελθόν για την υποτιθέμενη συμπεριφορά του Cosby. Την μήνυση συνυπογράφουν η Jewel Gittens και η Jennifer Thompson. Η μήνυση κατατέθηκε με βάση ένα παραθυράκι του νόμου που επιτρέπει να υποβάλονται μηνύσεις για σεξουαλικά εγκλήματα, επί έναν χρόνο μετά την παρέλευση της παραγραφής τους.

Οι ενάγουσες ισχυρίζονται ότι ο Κόσμπι είτε τις βίασε είτε τις ανάγκασε σε σεξουαλικές πράξεις. Τέσσερις από τις κατηγορίες χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 ή τη δεκαετία του 1990, όταν προβλήθηκε το The Cosby Show στο NBC. Η πέμπτη κατηγορία αφορά τη Cindra Ladd, ένα πρώην στέλεχος του Χόλιγουντ που έχει κατηγορήσει τον Cosby ότι την βίασε το 1969, όταν ήταν 21 ετών. Η Ladd είπε ότι ο Cosby την νάρκωσε και την βίασε.

Ο εκπρόσωπος του Μπιλ Κόσμπι

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bill Cosby (@billcosby)

Ο εκπρόσωπος του Κόσμπι είπε: «Ο κ. Κόσμπι συνεχίζει να αρνείται κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες που διατυπώνονται εναντίον του και ανυπομονεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο δικαστήριο». Είπε ακόμα ότι « Όπως δηλώναμε πάντα και τώρα μπορεί να δει η Αμερική, δεν πρόκειται για δικαιοσύνη για τα θύματα φερόμενων σεξουαλικών επιθέσεων, αλλά είναι όλα για τα χρήματα. Πιστεύουμε ότι τα δικαστήρια, καθώς και η κοινή γνώμη, θα ακολουθήσουν τους κανόνες δικαίου και θα απαλλάξουν τον κ. Κόσμπι από αυτές τις υποτιθέμενες κατηγορίες».

Η μήνυση στρέφεται και εναντίον των εταιρειών NBC, Kaufman Astoria Studios και Carsey-Werner Television υποστηρίζοντας ότι αυτές «διευκόλυναν τη σεξουαλική επίθεση κατά των γυναικών», αφού δεν μπορούσαν να ελέγξουν τη δύναμη και τις τάσεις του Cosby και απέτυχαν να προστατεύσουν τις γυναίκες από το να μείνουν μόνες μαζί του, και όλα αυτά οι εταιρείες τα έκαναν επειδή επωφελούνταν από τη δουλειά του ηθοποιού.

Η υπόθεση Πίνκερτον

Εκτός από τις συγκεκριμένες πέντε γυναίκες ακόμη μία γυναίκα έχει μηνύσει τον Κόσμπι. Σύμφωνα με το marca.com, η Στέισι Πίνκερτον, ισχυρίζεται ότι, την περίοδο που δούλευε ως αεροσυνοδός και μοντέλο, στα 21 της χρόνια, συνάντησε στον Κόσμπι σε ένα εστιατόριο του Ιλινόις. Εκεί, ο γνωστός ηθοποιός της έδωσε ναρκωτικά και, στη συνέχεια, την οδήγησε σε δωμάτιο ξενοδοχείου. Στη μήνυση της Πίνκερτον αναφέρεται ότι ο Κόσμπι «την ανάγκασε να έχει σεξουαλική επαφή» μαζί του όσο η ίδια δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει λόγω των ναρκωτικών.

Όπως λέει η ίδια οι δυό τους γνωρίστηκαν στη Νέα Υόρκη. Ο ηθοποιός τής υποσχέθηκε να την βοηθήσει στην καριέρα της και, πράγματι, της βρήκε ρόλο σε ένα από τα επεισόδια του «The Cosby Show» στο NBC. Ωστόσο, η σκηνή της κόπηκε στο τελικό μοντάζ. Η Πίνκερτον ισχυρίζεται ακόμα ότι αργότερα, μήνες μετά την επίθεση, ο Κόσμπι την κάλεσε σε παράστασή του σε θέατρο του Σικάγο, όπου ισχυρίζεται ότι την φίλησε και την άγγιξε με δύναμη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ