Bee Gees: Η μεγαλύτερη αγωγή στην ιστορία της μουσικής – ΒΙΝΤΕΟ

Ήταν σαν σήμερα το 1980 όταν το θρυλικό συγκρότημα των αδελφών Gibb, οι Bee Gees υπέβαλαν την μεγαλύτερη αγωγή που έχει κατατεθεί ποτέ από καλλιτέχνη ή συγκρότημα κατά του μάνατζερ ή και της δισκογραφικής του εταιρίας.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Οι Bee Gees κατέθεσαν αγωγή ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων κατά του μάνατζέρ τους, Robert Stigwood, και της δισκογραφικής εταιρίας που είχε ιδρύσει ο ίδιος, της “RSO Records” (Robert Stigwood Organisation).

Η αγωγή αφορούσε κατάχρηση, απάτη και υπεξαίρεση και έκλεισε με εξωδικαστικό συμβιβασμό για μεγάλο ποσό υπέρ του συγκροτήματος, το οποίο όμως δεν ανακοινώθηκε ποτέ.

Bee Gees

Έναν χρόνο αργότερα ο Stigwood αποχώρησε από την RSO και η ετικέτα απορροφήθηκε από την PolyGram, ενώ οι δίσκοι των Bee Gees επανακυκλοφόρησαν σε ετικέτα Polydor. Στη συνέχεια η PolyGram εξαγοράστηκε από την Universal.

Bee Gees

Ο Robert Stigwood, γεννημένος στην Αυστραλία, ήταν παραγωγός δισκογραφίας και κινηματογράφου, γνωστός ιμπρεσάριος και μάνατζερ των Bee Gees, των Cream, του Eric Clapton, της Yvonne Elliman, του Andy Gibb και άλλων.

Είχε χρηματοδοτήσει τις θεατρικές παραστάσεις των μιούζικαλ “Hair” και “Jesus Christ Superstar” καθώς και τις κινηματογραφικές επιτυχίες “Saturday Night Fever” και “Grease”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ