Μπάιντεν: Συνομιλία με Μακρόν, Σολτς και Σούνακ για την κατάσταση στη Ρωσία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επικοινώνησε σήμερα με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας για να συζητήσουν τις εξελίξεις στη Ρωσία, όπου μισθοφόροι της Wagner κατευθύνονται προς τη Μόσχα αφότου κατέλαβαν νωρίτερα μια πόλη στο νότιο τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Οι ηγέτες συζήτησαν για την κατάσταση στη Ρωσία. Επιβεβαίωσαν επίσης την ακλόνητη υποστήριξή τους στην Ουκρανία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενημερώθηκε από τους συμβούλους Εθνικής Ασφαλείας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία, ενώ θα εξακολουθήσει να έχει τακτική ενημέρωση στη διάρκεια της ημέρας, υπογραμμίζει ο Λευκός Οίκος.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, επικοινώνησε με ομολόγους του από τα κράτη-μέλη της G7, ανέφερε νωρίτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο αμερικανός ΥΠΕΞ είχε επίσης επικοινωνία με τον τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, όπως έγινε γνωστό από πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η ανταρσία της ρωσικής εταιρίας μισθοφόρων Wagner φέρνει τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη πρόκληση από τότε που ανήλθε στην εξουσία, πριν από 23 χρόνια.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο πρόεδρος της Ρωσίας χαρακτήρισε «προδοσία» τις ενέργειες της Wagner, διαμηνύοντας πως όποιοι πήραν τα όπλα εναντίον του ρωσικού στρατού θα τιμωρηθούν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ