Ρωσία: O Πριγκόζιν αποδέχθηκε την πρόταση Λουκασένκο να σταματήσει η πορεία των δυνάμεων της Wagner προς τη Μόσχα

Ο Πριγκόζιν φέρεται να αποδέχτηκε την πρόταση του Λουκασένκο να σταματήσει η πορεία των δυνάμεων της Wagner προς τη Μόσχα και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του προέδρου της Λευκορωσίας.  Ο ίδιος ο Πριγκόζιν δεν έχει σχολιάσει ακόμα την συγκεκριμένη εξέλιξη.

«Σήμερα το πρωί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε τον Λευκορώσο ομόλογό του για την κατάσταση στη νότια Ρωσία με την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner. Οι αρχηγοί κρατών συμφώνησαν για κοινές ενέργειες. Μετά τη συμφωνία, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, έχοντας ξεκαθαρίσει περαιτέρω την κατάσταση μέσω των δικών του επαφών, σε συντονισμό με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής του PMC Wagner, Εβγκένι Πριγκόζιν.

Οι συνομιλίες κράτησαν όλη την ημέρα. Ως αποτέλεσμα, κατέληξαν σε συμφωνία ότι είναι απαράδεκτο να προκληθεί λουτρό αίματος στο έδαφος της Ρωσίας. Ο Εβγκένι Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσει την πορεία των ενόπλων της Wagner στη Ρωσία και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Αυτή τη στιγμή, στο τραπέζι είναι απολύτως συμφέρουσα και αποδεκτή η επιλογή της επίλυσης της κατάστασης, με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές της Wagner», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της Λευκορωσίας.

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Λουκασένκο φέρεται να εγκατέλειψε την Λευκορωσία και να διέφυγε στην Τουρκία

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, αεροσκάφος που μετέφερε τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος είναι στενός σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν, φέρεται να εγκατέλειψε τη χώρα και να προσγειώθηκε στις τουρκικές ακτές της Μεσογείου στο Μπόντρουμ.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Visegrad 24, το αεροπλάνο του 68χρονου προέδρου της Λευκορωσίας εθεάθη πάνω από την Τουρκία, λίγες ώρες αφότου μισθοφόροι εισέβαλαν σε ρωσική πόλη και απείλησαν τη Μόσχα. Το AirNav RadarBox δείχνει τον πρόεδρο, ο οποίος κυβερνά τη χώρα από το 1994, να «πετάει» έξω από το Μινσκ και πάνω από τη Ρωσία, όπου φαίνεται ότι το αεροπλάνο του σταμάτησε να εκπέμπει σήμα, προτού επανεκκινήσει το σήμα πάνω από την Τουρκία.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ