Μπάιντεν: Ο Νετανιάχου περισσότερο βλάπτει – «Κάνει λάθος» ο Αμερικανός πρόεδρος, απαντά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος επέκρινε τη διεξαγωγή του πολέμου στη Γάζα, «κάνει λάθος», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα στο Politico.

Βόλος: Ανήλικοι «νταήδες» ξυλοκόπησαν αγόρι και το πέταξαν σε κάδο – Η περιγραφή-σοκ από αυτόπτη μάρτυρα

«Κάνει λάθος», δήλωσε ο Νετανιάχου, και αρνήθηκε ότι ενεργεί ενάντια στα συμφέροντα της χώρας του. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός έκανε την δήλωση απαντώντας ουσιαστικά σε συνέντευξη του Μπάιντεν, οποίος δήλωσε χθες, Σάββατο (9/3) ότι θεωρεί πως ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «περισσότερο βλάπτει παρά βοηθάει το Ισραήλ», σχολιάζοντας την προσέγγισή του στον πόλεμο κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο MSNBC, ο Αμερικανός πρόεδρος αναγνώρισε το δικαίωμα του Ισραήλ να συνεχίσει τις επιχειρήσεις του εναντίον της Χαμάς μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση που δέχθηκε στις 7 Οκτωβρίου. Υπογράμμισε ωστόσο ότι ο Νετανιάχου «πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στις αθώες ζωές που χάνονται». Ο Μπάιντεν είπε μεταξύ άλλων ότι ο απολογισμός των νεκρών από τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας «είναι αντίθετος με όσα πρεσβεύει το Ισραήλ». «Και νομίζω ότι είναι μεγάλο λάθος», συμπλήρωσε.

Απάντηση Γεωργιάδη στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ότι λέει ψέματα – «Μωραίνει Κύριος…»

Ερωτηθείς εάν αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τον ίδιο μια ισραηλινή επίθεση ευρείας κλίμακας στη Ράφα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε καταφατικά. Ωστόσο, φρόντισε να διευκρινίσει ότι δεν σκοπεύει να διακόψει τις παραδόσεις οπλικών συστημάτων στο Ισραήλ. «Δεν υπάρχει κόκκινη γραμμή εξαιτίας της οποίας θα διακόψω τις παραδόσεις όπλων ώστε να μην έχουν τον Σιδηρούν Θόλο να τους προστατεύει», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην αντιπυραυλική ασπίδα του Ισραήλ.

 

Πιερρακάκης: Η επόμενη ημέρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα – Οι αλλαγές και οι στόχοι της κυβέρνησης

Ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις η Χαμάς

Εντωμεταξύ, η Χαμάς παραμένει «ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις» για μια εκεχειρία στη Γάζα, όπως  δήλωσε σήμερα ο ηγέτης του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, ο Ισμαήλ Χανίγια, σε μήνυμά του την παραμονή του Ραμαζανιού που ξεκινά σε πολλές μουσουλμανικές χώρες.

«Δηλώνω ξεκάθαρα ότι η (ισραηλινή) κατοχή φέρει την ευθύνη για τη μη επίτευξη συμφωνίας, αλλά δηλώνω ότι είμαστε ανοιχτοί στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, με όποια μορφή κι αν πάρουν», τόνισε σε τηλεοπτικό μήνυμά του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ