Αθώος ο γιατρός της “αγνότητας”

Το στρατιωτικό δικαστήριο της Αιγύπτου αθώωσε στρατιωτικό γιατρό που κατηγορούνταν για πραγματοποίηση εξετάσεων αγνότητας με τη χρήση βίας σε διαδηλώτριες της αιγυπτιακής εξέγερσης κατά του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν μια γυναίκα, η Αμιρά Ιμπραήμ υποστήριξε ότι υποχρεώθηκε σε τεστ αγνότητας μετά τη σύλληψή της, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης το προηγούμενο έτος. 

Οι γυναίκες υποστήριξαν ότι υποχρεώθηκαν από τον Αιγυπτιακό Στρατό, ενώ ήταν υπό κράτηση, να υποστούν ένα πεντάλεπτης διάρκειας τεστ αγνότητας από άνδρα γιατρό. 

Αρχικά, ο Στρατός αρνήθηκε ότι συνέβησαν τέτοιου είδους εξετάσεις, ωστόσο, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία ανώτατος Αιγύπτιος αξιωματικός μιλώντας ανώνυμα παραδέχθηκε αργότερα ότι έγιναν.

Η κυρία Ιμπραήμ ξεκίνησε δικαστικό αγώνα προκειμένου να αποτρέψει μελλοντικά τη διεξαγωγή παρόμοιων εξετάσεων, ενώ το διοικητικό δικαστήριο του Καΐρου αρχικά διαπίστωσε ότι παρόμοιες εξετάσεις είναι παράνομες. 

Σύμφωνα με το Αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων Mena, το δικαστήριο υποστήριξε ότι εξέδωσε την ετυμηγορία «από αποδείξεις και στοιχεία και με βάση τη συνείδηση» επισημαίνοντας ότι «δεν υπήρξε καμία πίεση».

Γράφοντας στο twitter της η κ. Ιμπραήμ υποστήριξε ότι η ετυμηγορία κηλιδώνει την τιμή της Αιγύπτου και ότι θα συνεχίσει μέχρι να «αποκατασταθεί το δίκαιο στην Αίγυπτο».

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ