Ασταμάτητος ο Κιμ Γιονγκ Ουν: Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς σε ύδατα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της κορεατικής χερσονήσου την Παρασκευή, σύμφωνα με Nοτιοκορεάτες στρατιωτικούς αξιωματούχους, εντείνοντας την ένταση στην περιοχή.

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από την κομητεία Tongchon στην ανατολική επαρχία Kangwon της Βόρειας Κορέας μεταξύ 11:59 π.μ. και 12:18 μ.μ τοπική ώρα την Παρασκευή, σύμφωνα με δήλωση του Κοινού Επιτελείου Επιτελείου της Νότιας Κορέας (JCS).

«Ο στρατός μας έχει ενισχύσει την επιτήρηση και την επαγρύπνησή του και διατηρεί μια πλήρως προετοιμασμένη στάση ενώ συνεργάζεται στενά με τις ΗΠΑ», πρόσθεσε το JCS.

Ο αμερικανικός στρατός δήλωσε ότι γνώριζε για την εκτόξευση της Βόρειας Κορέας, η οποία «δεν αποτελεί άμεση απειλή για το αμερικανικό προσωπικό ή έδαφος ή για τους συμμάχους μας», σύμφωνα με δήλωση της Διοίκησης Ινδο-Ειρηνικού των ΗΠΑ.

Η εκτόξευση της Παρασκευής είναι η 28η φέτος για τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με καταμέτρηση του CNN, και έρχεται καθώς η Νότια Κορέα ολοκληρώνει τις στρατιωτικές ασκήσεις Hoguk – μια κοινή αμφίβια επιχείρηση μεταξύ του νοτιοκορεατικού ναυτικού, του σώματος πεζοναυτών και της αεροπορίας. Πριν από την εκτόξευση της Παρασκευής, η πιο πρόσφατη δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ ήταν στις 13 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας έσπασαν έξι μήνες σιωπής για το φετινό κύμα δοκιμών πυραύλων, υποστηρίζοντας ότι είχαν σκοπό να δείξουν την ετοιμότητα της Πιονγκγιάνγκ να εκτοξεύσει τακτικές πυρηνικές κεφαλές σε πιθανούς στόχους στο Νότο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ