Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί να πατήσει το κουμπί

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα βαλλιστικό πύραυλο προς την Ανατολική Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας με τον Κιμ Γιονγκ Ουν να προειδοποιεί την Πέμπτη τους αντιπάλους του  ότι οι πυρηνικές δυνάμεις του είναι πλήρως προετοιμασμένες για «πραγματικό πόλεμο».

«Οι πυρηνικές δυνάμεις μάχης απέδειξαν ξανά την πλήρη ετοιμότητά τους για πραγματικό πόλεμο για να θέσουν τους εχθρούς υπό τον έλεγχό τους», δήλωσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας σε μια αναφορά του κρατικού Κορεατικού Κεντρικού Πρακτορείου Ειδήσεων (KCNA).

Το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ έκανε λόγο για «ισχυρά στρατιωτικά αντίμετρα» μετά τα πυρά πυροβολικού από τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Νωρίτερα, από τη Σεούλ είχε γίνει γνωστό πως νοτιοκορεατικά μαχητικά αναχαίτισαν περίπου 10 βορειοκορεατικά στρατιωτικά αεροσκάφη τα οποία πέταξαν κοντά στα σύνορα των δύο χωρών. Το επεισόδιο αυτό, το δεύτερο μέσα σε μία εβδομάδα με εμπλοκή μαχητικών αεροσκαφών, σημειώνεται σε μια περίοδο κλιμακούμενης έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ