Άρχισε η τελετή αγιοποίησης

Άρχισε η τελετή αγιοποίησης

Άρχισε η τελετή αγιοποίησης των παπών Ιωάννου Παύλου του Β’ και Ιωάννη του Εικοστού Τρίτου, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, οι πιστοί αγγίζουν το ένα εκατομμύριο, ενώ η τελετή μεταδίδεται απευθείας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι διεθνείς αντιπροσωπείες ξεπερνούν τις εκατό, με παρόντες τριάντα τέσσερις αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Ο βροχερός καιρός δεν εμπόδισε τους πιστούς να συρρεύσουν στη Ρώμη και να προσευχηθούν σε έντεκα ολονυκτίες που τελέστηκαν σε ένδεκα εκκλησίες της Αιώνιας Πόλης.

Δεκάδες χιλιάδες οι προσκυνητές που έφτασαν από την Πολωνία, την πατρίδα του πάπα Κάρολ Βοϊτίλα, όπως και από την ιταλική πόλη του Μπέργκαμο, κοντά στο Μιλάνο, την ιδιαίτερη πατρίδα του πάπα Ιωάννη του Εικοστού Τρίτου.

Ύψιστα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί, με δέκα χιλιάδες άνδρες της αστυνομίας, των καραμπινιέρων, της οικονομικής αστυνομίας και του στρατού, οι οποίοι εγγυώνται την ασφάλεια των συμμετεχόντων στην όλη αυτή τελετή.

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», ένας από τους μικρότερους πιστούς που παρακολουθούν τη σημερινή τελετή είναι ο Τζοβάνι Πάολο, ένα βρέφος τριών μόλις μηνών, μαζί με τους γονείς του. Το όνομά του, φυσικά, είναι ένδειξη πίστης και αφοσίωσης στον πολωνό ποντίφικα ο οποίος αγιοποιείται σήμερα.

Στην πλατεία Ρισορτζιμέντο της Ρώμης, τέλος, κοντά στο Βατικανό, ο Ιταλικός Ερυθρός Σταυρός έχει δημιουργήσει και έναν μικρό χώρο για τις μητέρες που θέλουν να θηλάσουν τα παιδιά τους, ή απλώς, να μπορέσουν να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ