Άρση Βαρών: Αυτοκτόνησε διάσημος αθλητής – Το όνομά του είχε εμπλακεί σε υπόθεση ντόπινγκ

Τέλος στην ζωή του έβαλε σε ηλικία 35 ετών ο Καζάκος αρσιβαρίστας Βλάντιμιρ Σεντόφ. Την είδηση έκανε γνωστή η Ομοσπονδία Άρσης Βαρών του Καζακστάν.

Ο Σεντόφ ήταν ιδιαίτερα πετυχημένος στο άθλημά του, μάλιστα είχε εκπροσωπήσει την χώρα το 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όπου είχε κατακτήσει την τέταρτη θέση. Όμως όλα κατέρρευσαν, όταν πριν από μερικά χρόνια το όνομά του ενεπλάκη σε υπόθεση ντόπινγκ. Σε επανέλεγχο του δείγματός του από το Πεκίνο βγήκε θετικό σε απαγορευμένο στεροειδές, με αποτέλεσμα τότε να χάσει όλα του τα μετάλλια.

Το 2016 είχε δηλώσει πως: «Για όλα αυτά τα σκάνδαλα ντόπινγκ, ο προπονητής της εθνικής ομάδας του Καζακστάν Αλεξέι Νι θα πρέπει να λογοδοτήσει. Είναι η δουλειά του».

Τον τελευταίο καιρό ο αθλητής δεν επικοινωνούσε με κανέναν και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Η σορός του βρέθηκε στο χωριό του στο Καρατάλ. Η τοπική αστυνομία σε ανακοίνωσή της εξηγεί πως: «Σύμφωνα με τη μαρτυρία των συγγενών του, αυτοκτόνησε».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Άρσης Βαρών του Καζακστάν, μετά τον θάνατό του στο facebook, αναφέρει: «Το προηγούμενο βράδυ έφυγε από τη ζωή ένας έμπειρος αθλητής, αρσιβαρίστας, Βλάντιμιρ Σεντόφ. Ο τιμώμενος Μάστερ του Αθλητισμού της ΚΔ, συμμετέχων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, πολλαπλός πρωταθλητής και κάτοχος ρεκόρ του Καζακστάν Βλάντιμιρ Σεντόφ ήταν αφοσιωμένος στον αθλητισμό από την παιδική ηλικία. Του απονεμήθηκε το Τάγμα του Κουρμέτ για τα εξαιρετικά επιτεύγματά του. Ο Βλάντιμιρ Σεντόφ ήταν 35. Το προσωπικό της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών του Καζακστάν εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους του Βλάντιμιρ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ