Αρκούδα γκρίζλι σκότωσε ζευγάρι από τον Καναδά – Το τελευταίο μήνυμα πριν από τη φονική επίθεση

Ένα ζευγάρι Καναδών σκοτώθηκε από μια αρκούδα γκρίζλι ενώ είχαν κατασκηνώσει σε ένα εθνικό πάρκο. Είχαν στείλει, όπως αποκαλύπτεται, ένα μήνυμα στα μέλη της οικογένειας τους, που έμελλε να είναι το τελευταίο τους κείμενο πριν από τον θάνατό τους.

Ο Doug Inglis και η Jenny Gusse, και οι δύο 62 ετών, σκοτώθηκαν μαζί με τον σκύλο τους στην επίθεση αρκούδας την Παρασκευή μέσα στο Εθνικό Πάρκο Banff, αφού το σπρέι για τις αρκούδες, απέτυχε να εμποδίσει το πεινασμένο θηρίο, σύμφωνα με τοπικές αναφορές.

Το έμπειρο ζευγάρι, έκανε συχνά πεζοπορίες και είχε μοιραστεί ένα πλήρες δρομολόγιο του επταήμερου ταξιδιού τους με τον θείο του Inglis Colin Inglis και παρέμεινε σε επαφή μαζί του μέσω μιας συσκευής δορυφορικής επικοινωνίας, περιέγραψε μέλος της οικογένειας στην Calgary Herald.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, τον ενημέρωσαν ότι καθυστέρησαν να φτάσουν στο προγραμματισμένο σημείο κατασκήνωσης και αντ’ αυτού κατέβηκανγια τη νύχτα κοντά στον ποταμό Red Deer στην κοιλάδα του Πάνθηρα.

Το μήνυμα SOS

Η Jenny Gusse και ο Doug Inglis σκοτώθηκαν από μια αρκούδα γκρίζλι ενώ έκαναν ταξίδι με κανό στο βόρειο Saskatchewan.

Αλλά μόλις λίγες ώρες αργότερα, ο Κόλιν είπε ότι έλαβε ένα ανησυχητικό μήνυμα SOS και κατάλαβε αμέσως ότι ήταν σοβαρό.

«Έλαβα μια κλήση από τη Garmin [συσκευή inReach] που έλεγε: «Η αρκούδα μας επιτέθηκε άσχημα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι υπάλληλοι της Parks Canada ειδοποιήθηκαν αυτόματα από το μήνυμα του ζευγαριού.

«Οι κώδωνες του κινδύνου χτυπούσαν, “αυτό δεν είναι καλό” – αυτό σημαίνει ότι υπήρχε κάποια επίθεση. Είσαι εντελώς ανήμπορος όταν ξέρεις τι συμβαίνει και δεν μπορείς να κάνει κάτι» σημείωσε.

Ένα ελικόπτερο σηκώθηκε για να βρει και να σώσει το ζευγάρι, αλλά έπρεπε να επιστρέψει λόγω των καιρικών συνθηκών. Στη συνέχεια, μια ομάδα διάσωσης στάλθηκε στο σημείο. Το ταξίδι κράτησε τρεις ώρες και ήταν σχεδόν 2 τα ξημερώματα όταν έφτασαν στο σημείο που βρισκόταν το ζευγάρι.

Εκεί βρήκαν τα πτώματα τόσο του Inglis όσο και της Gusse μαζί με το 7χρονο κόλεϊ.

Το ζευγάρι – ένας επιστήμονας ερευνητής και μία τεχνικός εργαστηρίου στο Κέντρο Έρευνας Γεωργίας και Τροφίμων – φάνηκε να προσπάθησε να παλέψει με σπρέι αρκούδας, αλλά το ζώο ήταν αμείλικτο.

«Ένα κουτάκι με σπρέι αρκούδας είχε αδειάσει πλήρως, αλλά αυτή η αρκούδα δεν αποθαρρύνθηκε», υπογράμμισε ο Κόλιν.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου πιστεύουν ότι το ζευγάρι βρισκόταν μέσα στη σκηνή του και διάβαζε όταν τους επιτέθηκε.

«Η σκηνή τους καταστράφηκε και οι ηλεκτρονικοί τους αναγνώστες ήταν ανοιχτοί, βρέθηκαν και οι δύο στα πόδια τους», είπε ο θείος του θύματος, αφηγούμενος τι του είπαν οι αρχές.

Όταν η ομάδα διάσωσης έφτασε τελικά σε αυτούς, συνάντησαν αυτό που πιστεύεται ότι ήταν η αρκούδα που ευθύνεται για τον θάνατο του Inglis και της Gusse. Η γκρίζλι εξακολουθούσε να δείχνει σημάδια επιθετικότητας και αναγκάστηκαν να την πυροβολήσουν για να σωθούν.

Ήταν η πρώτη φορά που μία γκρίζλι σκότωσε ανθρώπους μέσα στο Εθνικό Πάρκο Μπανφ εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο, το 2021, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ξεχωριστές επιθέσεις στις γειτονικές περιοχές Waiparous και Water Valley.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ