Αρχαιολόγος αποκαλύπτει πού είναι κρυμμένος ο χαμένος τάφος της αρχαίας βασίλισσας Νεφερτίτης

Ο χαμένος τάφος της αρχαίας βασίλισσας της Αιγύπτου, της Νεφερτίτης, μπορεί να κρύβεται πίσω από τον τάφο του Τουταγχαμών, όπως υποστηρίζει η Dr. Salima Ikram. Η διάσημη αρχαιολόγος αποκάλυψε στην εφημερίδα «The U.S. Sun» πού πιστεύει ότι βρίσκεται η τελευταία κατοικία της διάσημης βασίλισσας.

Η Dr. Ikram είναι καθηγήτρια στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου και συγγραφέας. «Υπήρξε κάποια συζήτηση σχετικά με το αν ο τάφος της βασίλισσας βρίσκεται πίσω από εκείνον του Τουταγχαμών, αλλά οι επιστημονικές δοκιμές έχουν δώσει διφορούμενα αποτελέσματα» ανέφερε.

Ποια ήταν η βασίλισσα Νεφερτίτη;

Η βασίλισσα Νεφερτίτη ήταν σύζυγος του φαραώ Αμενχοτέπ Δ΄ και έζησε κατά τη διάρκεια του 14ου αιώνα π.Χ. Η αρχαία βασίλισσα της Αιγύπτου ήταν επίσης η μητριά του διάσημου φαραώ Τουταγχαμών.

Συχνά θεωρείται μια από τις πιο διάσημες βασίλισσες της Αιγύπτου. Μια προτομή του προσώπου της είναι ένα από τα πιο αντιγραμμένα έργα τέχνης από την Αρχαία Αίγυπτο και βρίσκεται στο Μουσείο Neues.

«Η διαχρονική εμφάνιση του προσώπου της έχει γίνει σύμβολο ομορφιάς τα τελευταία 100 χρόνια» αναφέρει η ιστοσελίδα του μουσείου.

Η προτομή της βασίλισσας Νεφερτίτης:

Βασίλισσα Νεφερτίτη προτομή
πηγή: Berlin State Museums, Egyptian Museum and Papyrus Collection / Sandra Steiß

Η προτομή της Νεφερτίτης βρέθηκε κατά την διάρκεια ανασκαφών στο Tell el-Amarna, αλλά ο τάφος της δεν έχει βρεθεί ποτέ.

Βασίλισσα Νεφερτίτη προτομή
πηγή: National Museums in Berlin, Vorderasian Museum

Οι αρχαιολόγοι όλου του κόσμου ενδιαφέρονται να βρουν τον τάφο της Νεφερτίτης. Η Dr. Ikram αποκάλυψε στην εφημερίδα «The U.S. Sun» πως πιστεύει ότι ο τάφος της βρίσκεται «πιθανόν πίσω από τον τάφο του Τουταγχαμών ή στη Δυτική Κοιλάδα».

Η Δυτική Κοιλάδα είναι μέρος της Κοιλάδας των Βασιλέων στο Λούξορ της Αιγύπτου. Οι περισσότεροι από τους βασιλικούς τάφους που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί στην Ανατολική Κοιλάδα.

Η Dr Ikram τόνισε τη σημασία της εύρεσης του τάφου και πώς θα μπορούσε να ενισχύσει όσα γνωρίζουμε για την Αρχαία Αίγυπτο.

«Η εύρεση ενός άθικτου βασιλικού τάφου θα μας δώσει τεράστιο όγκο πληροφοριών σχετικά με την θρησκεία, τις παραδόσεις και τον υλικό πολιτισμό. Θα μπορούσε επίσης να διαφωτίσει τον πολύπλοκο θρησκευτικό και θρησκευτικό κόσμο του τέλους της 18ης δυναστείας της Αιγύπτου» τόνισε η διάσημος αρχαιολόγος.

«Υπάρχουν τόσα πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το πώς άλλαξε η ιστορία της Αιγύπτου κατά την περίοδο Amarna που είναι δύσκολο να αναλύσουμε την αλήθεια» πρόσθεσε.

Φοβάται την Κατάρα των Φαραώ;

Όσο για την Κατάρα των Φαραώ, μια μυθική κατάρα που υποτίθεται ότι πλήττει όποιον ανοίγει τον τάφο ενός φαραώ, η Ikram ανέφερε πως δεν ανησυχεί. «Είναι ένας μύθος» ανέφερε χαρακτηριστικά

πηγή: FOXreport.gr

«Aιώνια Υπόγεια Πόλη»: Μπορείτε να δείτε τη νέα σειρά του Netflix χωρίς να έχετε παρακολουθήσει τα πρίκουελ;

Η μεγάλη αλλαγή που έρχεται στα μηνύματα των iPhone το 2024 – Τι ανακοίνωσε η Apple

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ