ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην Ουκρανία: Ξεριζωμός χωρίς τέλος από την κόλαση του πολέμου – Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες

Καθημερινά, 1.000 άτομα καταφθάνουν στο σταθμό τρένων του Λβιβ, τελευταία στάση πριν την έξοδο από την Ουκρανία. Ο πόλεμος συνεχίζεται για 28η ημέρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – Λβιβ Ουκρανίας: Χρήστος Μαζανίτης

Πάνω από 100 εθελοντικοί σχηματισμοί που απαρτίζονται από ξένους στρατιώτες έχουν ενεργοποιηθεί στην Ουκρανία το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές.

Την ίδια στιγμή που εθελοντές σπεύδουν στον κεντρικό σταθμό τρένων στην Λβιβ προκειμένου να πάρουν το δρόμο προς τις γραμμές του μετώπου μία μεγάλη ανθρωπιστική τραγωδία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Πάνω από 1000 άτομα καθημερινά φτάνουν με τρένο στην Λιβύη από τις εμπόλεμες ζώνες της Ουκρανίας.

Μαριούπολη, Ζαπορίζια, Κίεβο, Σούμι, Χάρκοβο είναι μόνο μερικές από τις περιοχές που εγκαταλείπουν καθημερινά άμαχοι σε μία προσπάθεια να γλιτώσουν από τις βόμβες που έχουν στήσει εδώ και 25 μέρες τον δικό τους χορό θανάτου.

Συναντήσαμε έναν άνδρα που ήρθε στη ΛΒΙΒ από το βομβαρδισμένο Σούμι. Θα αφήσει την γυναίκα του με τα δυο τους παιδιά να συνεχίσουν μέσω τρένου το ταξίδι τους με τελικό προορισμό την Γαλλία. Ο ίδιος θα επιστρέψει για να πολεμήσει, λέει στο enikos.gr.

Τα τρένα δε σταματούν να μεταφέρουν πρόσφυγες. Ανθρωπιστικές  οργανώσεις από την Ουκρανία και την Ευρώπη προσφέρουν νερό και τροφή. Πολλοί από αυτούς έχουν να φάνε μέρες.

Σε κάθε βήμα συναντούσα και μια ανθρώπινη ιστορία. Μια τραγωδία. Κάθε οικογένεια κουβαλά τον δικό της σταυρό. Δυο αδελφές ήλθαν μόνες τους, με τα παιδιά τους. Οι άντρες τους έμειναν πίσω. Σκοπός τους να φτάσουν στην Πολωνία.

Η Λβιβ είναι μια πολύ 800.000 κατοίκων. Αυτή τη στιγμή ο πληθυσμός έχει υπερδιπλασιαστεί αφού φιλοξενεί πάνω από 1 εκατ. πρόσφυγες.

Υπολογίζεται ότι από την αρχή του πολέμου μέχρι τώρα πάνω από 10 εκατ. Ουκρανοί έχουν εκτοπιστεί από τις κατοικίες τους.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.