ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην Ουκρανία: Βρίσκουν συνεχώς ομαδικούς τάφους – Προσοχή σκληρές εικόνες

Νέες θηριωδίες με θύματα αμάχους αποκαλύφθηκαν στα περίχωρα του Κιέβου στην Ουκρανία. Ανακαλύφθηκαν δύο νέοι ομαδικοί τάφοι. Στην πλειοψηφία τους τα θύματα είναι άμαχοι, που σκοτώθηκαν από σφαίρες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο Κίεβο: Χρήστος Μαζανίτης

20 km βορειοδυτικά του Κιέβου βρίσκεται η πόλη Μπούτσα. Είναι η πόλη που πριν από περίπου μία εβδομάδα εντοπίστηκαν δεκάδες άμαχοι να κείτονται νεκροί στους δρόμους, στα σπίτια, στα αυτοκίνητα. Είχαν εκτελεστεί όλοι τους από τους Ρώσους εισβολείς, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Χθες εντοπίστηκαν δύο ομαδικοί τάφοι. Ο ένας στην Μποροντγιάνκα, την πόλη που βρίσκεται 50 km βορειοδυτικά του Κιέβου, η οποία ισοπεδώθηκε από τους πυραύλους ρωσικών μαχητικών αλλά και τα βλήματα του πυροβολικού.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, η ουκρανικές αρχές εντόπισαν ακόμη έναν ομαδικό τάφο στην μαρτυρική πούτσα.40 άνθρωποι θα φτιάχνω ένα πρόχειρο λαγούμι που άνοιξαν, όπως καταγγέλλει ουκρανική αστυνομία, οι Ρώσοι Στρατιώτες. Εκτέλεσαν 40 ανθρώπους εκτός από έναν. Είναι αυτός που άφησαν ζωντανό για να μαζέψει τα πτώματα από τους δρόμους και να τα ρίξει μες στο ομαδικό τάφο. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ο ίδιος ο αδερφός. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή, Η Ρώσοι εισβολείς τα θύματα φέρουν τραύματα θανατηφόρα από σφαίρες, που σημαίνει ότι εκτελέστηκαν από Ρώσους στρατιώτες η σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι τουλάχιστον τρεις γυναίκες ενώ βρίσκονται μόλις δύο ουκρανή στρατιώτες. Όλοι υπόλοιποι είναι άμαχοι.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μαζί με τον Ζοζέπ Μπορέλ, βρίσκονται στο Κίεβο. Χθες είδαν από κοντά τον νέο ομαδικό τάφο στην Μπούτσα. «Οι υπεύθυνοι για τις θηριωδίες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» είναι το μήνυμά της προς τους Ουκρανούς.

Προσοχή σκληρές εικόνες

Ουκρανία Ομαδικοί Τάφοι Ουκρανία Ομαδικοί Τάφοι Ουκρανία Ομαδικοί Τάφοι Ουκρανία Ομαδικοί Τάφοι Ουκρανία Ομαδικοί Τάφοι Ουκρανία Ομαδικοί Τάφοι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ