Αποστολή στην Ουκρανία: Το enikos.gr στη συνέντευξη Τύπου του Ζελένσκι – Ομαδικός τάφος έως 9.000 άτομα στην Μαριούπολη

Εφιαλτικές αποκαλύψεις από τον Ουκρανό Πρόεδρο στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, σε υπόγειο σταθμό του μέτρο 71 μέτρα κάτω από τη γη, στην οποία το enikos.gr έδωσε το «παρών».

Αποστολή Κίεβο: Χρήστος Μαζανίτης

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του δημάρχου της Μαριούπολης Petro Andriushchenko, οι Ρώσοι κατακτητές καθαρίζουν τα συντρίμμια στο θέατρο που βομβάρδισαν στις 16 Μαρτίου. Ο αξιωματούχος είπε ότι οι Ρώσοι μεταφέρουν πτώματα στο κοντινό χωριό Μανγκούς, που επίσης βομβαρδίστηκε στις αρχές Μαρτίου, όταν οι Ρώσοι έμπαιναν στην Μαριούπολη.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν προηγουμένως ότι ανακάλυψαν έναν ομαδικό τάφο στο χωριό Μανγκούς, 20 χλμ έξω από την Μαριούπολη, όπου εκτιμούν ότι θα μπορούσαν να έχουν ταφεί 3.000-9.000 κάτοικοι της Μαριούπολης.

Για εγκλήματα πολέμου έκανε λόγο ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες σε έναν υπόγειο σταθμό του μέτρο, βάθους 71 μέτρων.

Το enikos.gr ήταν εκεί και παρακολούθησε ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου.

Όπως αποκάλυψε ο Ουκρανός Πρόεδρος, σήμερα, Κυριακή του Πάσχα αναμένεται να έρθουν στο Κίεβο οι Αμερικανοί υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν και Λόιντ Όστιν.

« Είμαστε ευγνώμονες που έρχονται στην Ουκρανία. Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η καλύτερη στρατιωτική υποστήριξη προέρχεται από την Αμερική και την μεγάλη Βρετανία» ανέφερε ο Ζελενσκι κατά την διάρκεια της ομιλίας του.

Αποκάλεσε τον ρωσικό στρατό «βρωμερά καθάρματα» μετά την αεροπορική επιδρομή που σκότωσε ένα παιδί 3 μηνών στην Οδησσό.

Δεν συγκρατήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες αφότου ρωσικοί πύραυλοι σκότωσαν 8 και τραυμάτισαν 18 ανθρώπους στην Οδησσό.

«Είναι απλά φρίκη», είπε ο Ζελένσκι. «Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών (του Πάσχα), έτσι απλά δεν τους νοιάζει».

Πρόσθεσε ότι όσο δύσκολο κι αν είναι, η Ουκρανία πρέπει να συνεχίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για να αποτρέψει τον θάνατο περισσότερων παιδιών από ρωσικές επιθέσεις.

Τόνισε πως εάν ο Πούτιν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

“Είναι δυνατόν?” είπε ο Ζελένσκι. “Είναι. Πιστεύω σε αυτό; Για να είμαι ειλικρινής, δεν θέλω να το πιστεύω”.

Σε ότι αφορά την Μαριούπολη, διεμήνυσε ότι η Ουκρανία θα αποσυρθεί από τις ειρηνευτικές συνομιλίες εάν η Ρωσία σκοτώσει ουκρανικά στρατεύματα στη περιοχή του Αζοφστάλ.

Η Ουκρανία θα σταματήσει επίσης τις συνομιλίες εάν η Ρωσία πραγματοποιήσει ψευδοδημοψηφίσματα στα κατεχόμενα, είπε στις 23 Απριλίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ