ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην Ουκρανία: Περιμένοντας νέο κύμα ρωσικής επίθεσης

Οι δυνάμεις της Ουκρανίας εντείνουν τις προετοιμασίες τους, ενισχύοντας τις θέσεις τους στα εδάφη που έχουν ανακαταλάβει μετά την ρωσική υποχώρηση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ Κίεβο: Χρήστος Μαζανίτης

Ο ρωσικός στρατός μπορεί να προσπαθήσει να ξαναρχίσει την επίθεση στο Κίεβο, ανέφερε χθες, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στους ξένους δημοσιογράφους στο Κίεβο, ο Ταξίαρχος Oleksandr Hruzevych, Υπαρχηγός του Επιτελείου του Στρατού Ξηράς.

Όπως επεσήμανε, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν αποκλείουν τις προσπάθειες του ρωσικού στρατού να πραγματοποιήσει επίθεση στο Κίεβο.  Αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση επιτυχημένης επίθεσης του ρωσικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία, όπου ένα μεγάλο μέρος των εχθρικών στρατευμάτων έχει αναδιαταχθεί τώρα.

«Υπήρχαν δύο εχθρικοί στρατηγικοί στόχοι: να φτάσουν στα σύνορα των Περιφερειών Λουχάνσκ και Ντόνετσκ και να καταλάβουμε την πρωτεύουσα της Ουκρανίας και μετά – να γονατίσουμε ολόκληρη τη χώρα.  Ο εχθρός δεν τα κατάφερε.  Τώρα έχουν αναπροσανατολίσει τη στάση της δύναμης τους για να επιτύχουν τουλάχιστον έναν στόχο.  Ο εχθρός θα προσπαθήσει να αποκτήσει τον έλεγχο των περιφερειών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ και αν πετύχει, αν και είναι αμφίβολο, υπάρχει πιθανότητα η επίθεση στην πρωτεύουσα να επαναληφθεί», είπε ο Χρούζεβιτς.

Πρόσθεσε ότι ο ουκρανικός στρατός λαμβάνει τώρα σοβαρά μέτρα για την ενίσχυση της άμυνας της πρωτεύουσας – η αμυντική γραμμή του Κιέβου και της Περιφέρειας Κιέβου επεκτείνεται, λαμβάνονται μέτρα για την άμυνα και την οχύρωση, οργανώνεται εκπαίδευση και εκπαίδευση στρατιωτικού προσωπικού.

«Ναι, τώρα υπάρχει μια ορισμένη ηρεμία στην περιφέρεια του Κιέβου, αλλά όχι για τον στρατό», σημείωσε ο Hruzevych.

Ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου με μετάφραση στα αγγλικά:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ