ΑΠΟΣΤΟΛΗ Μαριούπολη: Νύχτα βομβαρδισμών και συνεχών εκρήξεων

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα των δυνάμεων του ουκρανικού στρατού στα περίχωρα της Μαριούπολης και στη γραμμή επαφής με τους αυτονομιστές από τον ρωσικό στρατό.

Αποστολή Ουκρανία: Χρήστος Μαζανίτης

Με την Μαριούπολη να βρίσκεται σε κλοιό από τις ρωσικές δυνάμεις οι κάτοικοι της πόλης πέρασαν την νύχτα τους σε υπόγεια κτηρίων και καταφύγια.

Καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας ανά τακτά χρονικά διαστήματα η πόλη τραντάζονταν από τον ήχο των εκρήξεων και την λάμψη που έκανε την νύχτα μέρα.

Στη γραμμή επαφής ουκρανικού στρατού και ρωσόφιλων αυτονομιστών οι μάχες είναι σφοδρές, με τα χωριά που βρίσκονται στα σύνορα να έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές. Οι ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι πάνω από 15 κτήρια στα χωριά πρώτης γραμμής, όπως Γρανίτνε και Τσερμαλίκ καθώς και πιο πίσω, το Μίρνε, έχουν καταστραφεί κατά τη διάρκεια των σφοδρών βομβαρδισμών.

Χθες το βράδυ μια οβίδα έπληξε πολυκατοικία σε προάστιο στην είσοδο της Μαριούπολης με αποτέλεσμα 26 άτομα να τραυματιστούν, ενώ σύμφωνα με αναφορές που δεν επιβεβαιώνονται υπάρχουν και νεκροί.

Η πόλη κατά την διάρκεια της νύχτας ήταν έρημη. Δεν κυκλοφορούσε κανείς αφού υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10.00 το βράδυ ως τις 07.00 το πρωί.

Ταυτόχρονα με τις εκρήξεις στο πεδίο διεξάγεται και ο πόλεμος της προπαγάνδας, με τον εκπρόσωπο των αυτονομιστών από τη μια να λέει ότι οι δυνάμεις τους με τη υποστήριξη του ρωσικού στρατού βρίσκονται μόλις 6 χλμ έξω από την Μαριούπολη και τον ουκρανικό στρατό να λέει ότι η γραμμή άμυνας παραμένει όπως είχε.

Οι ρωσικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να πλήξουν στρατηγικούς στόχους του ουκρανικού στρατού όπως το ραντάρ αεράμυνας της περιοχής στα περίχωρα της Μαριούπολης, δίνοντας μάλιστα και σχετικές εικόνες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ