Απέσυρε την παραίτηση του ο Φάρατζ

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) απέσυρε σήμερα την παραίτηση που είχε υποβάλει την περασμένη εβδομάδα, καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια έδρα στο κοινοβούλιο στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Πέμπτη.

“Ο κ. Φάρατζ απέσυρε την παραίτησή του και θα παραμείνει ηγέτης του UKIP” ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος Στιβ Κράουδερ. Η Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή του UKIP απέρριψε ομόφωνα την παραίτηση του Φάρατζ επειδή τα μέλη του κόμματος δεν ήθελαν να αποχωρήσει από την ηγεσία, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ο 51χρονος Φάρατζ, μετά την ήττα που υπέστη στις εκλογές στην περιφέρειά του, στο Σάουθ Τάνετ, παραιτήθηκε την Παρασκευή όπως είχε υποσχεθεί. “Κρατάω τον λόγο μου”, είχε δηλώσει χωρίς ωστόσο να αποκλείσει το ενδεχόμενο να επανέλθει στην ηγεσία του κόμματος μετά το καλοκαίρι.

Ο Κράουδερ επισήμανε ότι μετά την επανεκλογή του Συντηρητικού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον “έχει ήδη ξεκινήσει” η προεκλογική εκστρατεία για το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για τον λόγο αυτόν το UKIP “χρειάζεται την καλύτερη (ηγετική) ομάδα, με τον Νάιτζελ επικεφαλής”.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΜΕ, στις ευρωεκλογές πέρσι το UKIP απέσπασε ποσοστό 27,5%, όμως στις βουλευτικές εκλογές της Πέμπτης, λόγω του εκλογικού συστήματος, μπόρεσε να εξασφαλίσει μόνο μία έδρα. Όσον αφορά όμως τον αριθμό των ψήφων, το κόμμα εδραίωσε τη θέση του ως τρίτη πολιτική δύναμη στη Βρετανία, μακράν μπροστά από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες αφού τετραπλασίασε το ποσοστό του σε σύγκριση με τις εκλογές του 2010.

 

Διαβάστε επίσης:

Κάμερον: Έχω εντολή για σκληρή επαναδιαπραγμάτευση με την ΕΕ

Οι επόμενες κινήσεις του Κάμερον έναντι της ΕΕ

Τουρκικό φορτηγό πλοίο βομβαρδίστηκε ανοιχτά της Λιβύης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ