Ανυποψίαστος νεκροθάφτης εντόπισε 90χρονη ζωντανή στο νεκροτομείο

Ένας εργαζόμενος στο αποτεφρωτήριο στη Βραζιλία έπαθε το σοκ της ζωής του όταν πήγε στο νεκροτομείο του νοσοκομείου για να συλλέξει το σώμα μιας νεκρής 90χρονης γυναίκας, αλλά διαπίστωσε ότι ήταν ακόμα ζωντανή, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Το εφιαλτικό περιστατικό συνέβη στην πόλη Σάο Χοσέ το Σάββατο, λίγες ώρες αφότου το προσωπικό του νοσοκομείου διαπίστωσε τον θάνατο της Norma Silveira da Silva.

Η γυναίκα κλείστηκε με φερμουάρ σε μια σακούλα σώματος και στάλθηκε στο νεκροτομείο, όπου ο ανυποψίαστος νεκροθάφτης έκανε την ανατριχιαστική ανακάλυψη.

Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε πίσω στο δωμάτιο του νοσοκομείου, αλλά ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Η φίλη της 90χρονης, Τζέσικα Μαρτίνς Σίλβι Περέιρα είπε στο βραζιλιάνικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Estadão  ότι εισήχθη στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Σάο Χοσέ την Παρασκευή σε πολύ κακή κατάσταση. Λέγεται ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα με το συκώτι της και δεν είχε τις αισθήσεις της.

Η Περέιρα την επισκέφτηκε το απόγευμα του Σαββάτου και είπε ότι η ντα Σίλβα κατάφερε να ανοίξει το ένα μάτι και να τη δει. Αργότερα το ίδιο βράδυ, εκείνη και ο γιος της ντα Σίλβα ειδοποιήθηκαν για τον υποτιθέμενο θάνατό της.

Το πρώτο πιστοποιητικό θανάτου για την ντα Σίλβα, το οποίο εκδόθηκε από το νοσοκομείο στις 23:40, ισχυριζόταν ότι η γυναίκα υπέκυψε σε «λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος».

«Όταν άνοιξε την τσάντα, ανέπνεε πολύ αδύναμα»

Η Περέιρα είπε ότι το σώμα της γυναίκας στάλθηκε βιαστικά στο νεκροτομείο χωρίς να επιτρέψει στους αγαπημένους της να την δουν πρώτα.

Ο υπάλληλος που πήγε να περισυλλέξει την νεκρή γύρω στη 1:30 π.μ. άνοιξε την τσάντα και παρατήρησε ότι το σώμα της ντα Σίλβα ήταν ακόμα ζεστό και δεν έδειχνε ακόμη ακινησία, κάτι που ήταν εκπληκτικό δεδομένου του χρόνου που είχε περάσει, περιέγραψε η Περέιρα.

«Όταν άνοιξε την τσάντα, ανέπνεε πολύ αδύναμα. Και, καθώς δεν είχε πλέον τις αισθήσεις της, δεν μπορούσε να ζητήσει βοήθεια, προσπάθησε να αναπνεύσει και δεν μπορούσε», είπε η φίλη της στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα NaTelinha.

Η Περέιρα είπε ότι η ηλικιωμένη είχε περάσει σχεδόν δύο ώρες μέσα στην σφραγισμένη τσάντα «σχεδόν ασφυκτικά μέχρι θανάτου». Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν η ντα Σίλβα πέθανε τελικά επειδή δεν έλαβε έγκαιρα ιατρική περίθαλψη — ή από μια υποκείμενη πάθηση.

Αφού η 90χρονη διαπιστώθηκε για δεύτερη φορά νεκρή, το νέο πιστοποιητικό θανάτου της που εκδόθηκε λίγο πριν από τις 5 το πρωί αναφέρθηκε στην αιτία θανάτου της ως «σηπτικό σοκ».

Η Περέιρα αποκάλυψε ότι η οικογένειά της σχεδιάζει να μηνύσει το νοσοκομείο.

«Είναι μια παραμέληση που δεν θα ευχόμουν σε κανέναν», τόνισε. Το Υπουργείο Υγείας της Πολιτείας έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ