Ανθρωποκυνηγητό για το μακελάρη του Μέιν – Στα σπίτια τους οι κάτοικοι, κλειστές όλες οι υπηρεσίες

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του μακελάρη του Λιούιστον στο Μέιν που σκότωσε τουλάχιστον 22 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 60.

Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνες ενός άνδρα με ένα στρατιωτικό τουφέκι σε μια αίθουσα μπόουλινγκ και λένε ότι αναζητούν τον «ένοπλο και επικίνδυνο» Ρόμπερτ Καρντ.

Η αστυνομία έχει συμβουλεύσει τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο ο δράστης κυκλοφορεί ελεύθερος. Όλα τα σχολεία και τα δημόσια κτήρια παραμένουν κλειστά.

Ο δράστης, από την περιοχή Boutin, είναι εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων. Πρόσφατα ανέφερε ότι «άκουσε φωνές» και απείλησε να πυροβολήσει στη βάση της Εθνικής Φρουράς όπου βρισκόταν.

Ο Card, ο οποίος θεωρείται «ένοπλος και επικίνδυνος», φέρεται να νοσηλεύτηκε σε μια μονάδα ψυχικής υγείας το καλοκαίρι και αφέθηκε ελεύθερος μετά από παραμονή δύο εβδομάδων.

Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές τοποθεσίες: αίθουσα μπόουλινγκ και πάρτι, εστιατόριο-μπαρ και εφοδιαστικό κέντρο αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Οι αρχές έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα φωτογραφία SUV λευκού χρώματος, ζητώντας από τους πολίτες να μην έλθουν σε επαφή με τον κάτοχό του και να επικοινωνήσουν μαζί τους αν το δουν.

Οι αρχές δεν έδωσαν λεπτομέρειες για τους πυροβολισμούς και τα πιθανά θύματα, αλλά το γραφείο του σερίφη Androscoggin  μοιράστηκε δύο εικόνες του υπόπτου  που κρατούσε ένα τουφέκι και είπε ότι υπήρχαν «δύο ενεργά γεγονότα πυροβολισμών» στη σελίδα του στο Facebook.

Η κυβερνήτης του Μέιν Τζάνετ Μιλς είπε ότι έχει ενημερωθεί για την κατάσταση ενεργών πυροβολισμών στο Lewiston, μια πόλη περίπου 36 μίλια βόρεια του Πόρτλαντ.

«Προτρέπω όλους τους ανθρώπους στην περιοχή να ακολουθήσουν τις οδηγίες της Πολιτείας και της τοπικής επιβολής», έγραψε στο X . «Θα συνεχίσω να παρακολουθώ την κατάσταση και να παραμένω σε στενή επαφή με αξιωματούχους δημόσιας ασφάλειας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ