Άνοιξε το Heathrow μετά τη φωτιά

Άνοιξε το Heathrow μετά τη φωτιά

 

Εκτελούνται κανονικά εδώ και λίγη ώρα οι πτήσεις από και προς το Heathrow του Λονδίνου.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα εκδηλώθηκε φωτιά σε ένα Μπόινγκ 787 Dreamliner των Αιθιοπικών Αερογραμμών.

Ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκαφών αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στις αρχές του έτους λόγω υπερθέρμανσης των μπαταριών που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά. Για τον λόγο αυτό τα Dreamliner καθηλώθηκαν στο έδαφος για πολλές εβδομάδες, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα από την Μπόινγκ.

Σημειώνεται ότι μετά την πυρκαγιά στο Heathrow η μετοχή της Βοeing στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υποχώρησε κατά 5%.

Από την πλευρά της, η κατασκευάστρια εταιρεία Βοeing ανέφερε ότι ενημερώθηκε για το επεισόδιο αυτό και το ερευνά ενώ και η FAA, η ομοσπονδιακή υπηρεσία αεροπλοΐας, ανακοίνωσε ότι είναι σε επαφή με την Βοeing ώστε να διευκρινιστεί ποιο ήταν το πρόβλημα.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν η πυρκαγιά σχετίζεται με τις μπαταρίες του αεροσκάφους, οι οποίες στο πρόσφατο παρελθόν είχαν προκαλέσει πυρκαγιές σε άλλα αεροπλάνα αυτού του τύπου.

Η αμερικανική Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB) ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι θα συμμετέχει με έναν εκπρόσωπό της στις έρευνες για την πυρκαγιά στο Βοeing των Αιθιοπικών Αερογραμμών.

Σύμφωνα με τις Αιθιοπικές Αερογραμμές πάντως, εντοπίστηκε να βγαίνει καπνός από το αεροπλάνο της αφού είχε παραμείνει σταθμευμένο στο Heathrow επί περισσότερες από οκτώ ώρες. “Το αεροπλάνο ήταν άδειο. Τα αίτια ερευνώνται από όλους τους ενδιαφερόμενους” σημείωσε στην ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ