Ανησυχητικά όσα εκτυλίσσονται στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων λέει η ΕΕ

Την «ανησυχία» της για την κατάσταση στα σύνορα μεταξύ της Ελλάδας – Σκοπίων εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, «η ΠΓΔΜ έχει κάθε δικαίωμα να φυλάσσει τα σύνορά της, ωστόσο οι εικόνες που εκτυλίσσονται στα ελληνικά σύνορα με την ΠΓΔΜ είναι ανησυχητικές και δείχνουν ότι η λύση μπορεί να είναι μόνο συλλογική και ευρωπαϊκή».

Προσέθεσε επίσης ότι όλα τα μέτρα που λαμβάνονται πρέπει να είναι σύμφωνα με τη διεθνή και ευρωπαϊκή νομοθεσία, σημειώνοντας ότι οι εν λόγω ανησυχίες θα εκφραστούν και στο επίπεδο των διαβουλεύσεων μεταξύ των χωρών της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων.

Όσον αφορά το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα, ο κ. Σχοινάς επιβεβαίωσε ότι κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης του Κολεγίου των Επιτρόπων, ο Κύπριος επίτροπος, Χρήστος Στυλιανίδης θα παρουσιάσει την πρόταση της Επιτροπής για ένα νέο μηχανισμό παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε χώρες εντός ΕΕ.

«Αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα για να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση, ως αποτέλεσμα των πρωτοφανών αριθμών αφίξεων στην ΕΕ. Από την αρχή της κρίσης, προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να προστατεύσει τις ανθρώπινες ζωές, να προστατεύσει αυτούς που θέλουν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και να τους δώσει καλύτερες συνθήκες ζωής», υπογράμμισε ο κ. Σχοινάς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Η ΕΕ ετοιμάζει σχέδιο ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ελλάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προσφύγων στην Ειδομένη

Το «πράσινο φως» από τα Σκόπια περιμένουν 4 τρένα του ΟΣΕ στην Ειδομένη

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.