Αναταραχή στο Ισραήλ για το σχόλιο του Ιρλανδού πρωθυπουργού για απελευθέρωση ομήρου

Μια φράση που χρησιμοποίησε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ για την απελευθέρωση μίας 9χρονης Ισραηλινο-ϊρλανδής, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ισραηλινής κυβέρνησης. Επίπληξη στον Ιρλανδό πρέσβη στο Ισραήλ.

Ισραήλ – 4χρονη όμηρος: «Μπαμπάκα ονειρεύτηκα ότι γυρίζουμε σπίτι»

Η 9χρονη Έμιλι Χαντ ήταν μεταξύ της ομάδας των 17 ομήρων που απελευθερώθηκαν χθες μετά από 50 μέρες αιχμαλωσίας στη Λωρίδα της Γάζας. Το κορίτσι θεωρείτο αρχικά νεκρό από την επίθεση της Χαμάς στο κιμπούτς Μπεερί, κατά τις φονικές επιδρομές των μαχητών της ισλαμιστικής οργάνωσης την 7η Οκτωβρίου. Η Έμιλι αργότερα έγινε γνωστό ότι ήταν μεταξύ των 240 ομήρων που μεταφέρθηκαν στην Λωρίδα της Γάζας.

Μετά την απελευθέρωση ο Λίο Βαράντκαρ έκανε λόγο για «μια ημέρα τεράστιας χαράς και ανακούφισης», λέγοντας ότι «ένα αθώο παιδί που είχε χαθεί, τώρα βρέθηκε».

Ισραήλ: Συγκινητική στιγμή όταν 9χρονος όμηρος πέφτει στην αγκαλιά του πατέρα του

Η τελευταία φράση προκάλεσε την έντονη αντίδραση υπουργών και στελεχών της ισραηλινής κυβέρνησης. Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν επιτέθηκε φραστικά σήμερα στον Ιρλανδό πρωθυπουργό και με μια ανάρτηση στο Χ απευθυνόμενος στον Βαράντκαρ είπε: «Φαίνεται ότι έχετε χάσει την ηθική σας πυξίδα και χρειάζεται να έρθετε σε επαφή με την πραγματικότητα!»

«Η Έμιλι Χαντ δεν “χάθηκε”, την απήγαγε μια τρομοκρατική οργάνωση χειρότερη από το Ισλαμικό Κράτος που δολοφόνησε τη μητριά της», πρόσθεσε ο Κοέν. Και συνέχισε: «Η Έμιλι και περισσότερα από 30 άλλα Ισραηλινά παιδιά πιάστηκαν όμηροι από τη Χαμάς και προσπαθείτε να νομιμοποιήσετε και να προσδώσετε κανονικότητα στον τρόμο. Ντροπή σας».

Αποστολή στο Ισραήλ: Το θρίλερ με τους ομήρους, τα παιχνίδια της Χαμάς και η επόμενη ημέρα – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Παράλληλα ανέφερε ότι έδωσε εντολή στο προσωπικού του υπουργείου να κληθεί ο Ιρλανδός πρέσβης στο Ισραήλ για να του επιδοθεί επίπληξη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ