Ανακαλύφθηκε σκουλήκι που σκοτώνει ταραντούλες – Γιατί ονομάστηκε “Τζεφ Ντάνιελς”

Ένα σπάνιο είδος σκουληκιού που σκοτώνει ταραντούλες ανακάλυψαν πρόσφατα επιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ρίβερσαϊντ.

Μάλιστα οι επιστήμονες του έδωσαν όνομα του Αμερικανού ηθοποιού, παραγωγού και μουσικού Τζεφ Ντάνιελς.

Τζεφ Ντάνιελς

Γιατί το ονόμασαν “Τζεφ Ντάνιελς”

Η έμπνευση των επιστημόνων για το όνομα «Tarantobelus jeffdanielsi» ήρθε από την ταινία του 1990, «Arachnophobia», στην οποία ο Τζεφ Ντάνιελς υποδύεται τον δρ. Ρος Τζένινγκς. Στην ταινία μια πόλη κατακλύζεται από ένα νέο είδος αράχνης και ο δρ Τζένινγκς παρά την αραχνοφοβία που είχε, κατάφερε να καταστρέψει τη βασίλισσα αράχνη, αποτρέποντας την καταστροφή.

Τζεφ Ντάνιελς: Υπάρχει ομοιότητα με το σκουλήκι;

«Όταν άκουσα για πρώτη φορά ότι ένα νέο είδος νηματώδους πήρε το όνομά μου, σκέφτηκα “Γιατί; Υπάρχει ομοιότητα;”», ανέφερε ο Τζεφ Ντάνιελς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου UC Riverside.

«Ειλικρινά, με τίμησαν με τον φόρο τιμής τους σε εμένα και την “Arachnophobia” με έκαναν να χαμογελάσω. Και φυσικά, στο Χόλιγουντ, δεν τα έχεις καταφέρει μέχρι να αναγνωριστείς από εκείνους στον τομέα της παρασιτολογίας» πρόσθεσε.

«Ο δρ. Ρος Τζένινγκς στην ταινία είναι ένας δολοφόνος αραχνών, αυτό ακριβώς είναι αυτοί οι νηματώδεις», είπε ο παρασιτολόγος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο, Άλντερ Ντίλμαν, ο οποίος ηγήθηκε ομάδας που ανακάλυψε τους νηματώδεις σκώληκες.

σκουλήκι

Ο Άλντερ Ντίλμαν είπε ότι ένας εκτροφέας ταραντούλας επικοινώνησε μαζί του τον Σεπτέμβριο του 2019 αφού παρατήρησε ότι κάποιες αράχνες έπασχαν από μια μυστηριώδη μόλυνση. Ο Ντίλμαν παρατήρησε μια λευκή μάζα γύρω από το στόμα της αράχνης και τη συνέδεσε με νηματώδεις, ένα είδος σκουληκιών.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.