Αυστραλία: Αράχνη διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου της υπουργού Υγείας

Πολύ καλά έκρυψε τον πανικό της η υπουργός Υγείας του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία όταν μία γιγαντιαία αράχνη άρχισε να περπατά πάνω της.

Η Yvette D’Ath έδινε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα, όταν δημοσιογράφος παρατήρησε την αράχνη να σέρνεται πάνω της. Η υπουργός διατήρησε την ψυχραιμία της. “Δεν μου αρέσουν οι αράχνες αλλά θα συνεχίσω.

Αυτό δείχνει πόσο καλά διατηρώ τον έλεγχο” αστειεύτηκε αλλά ζήτησε από κάποιον να διώξει μακριά την αράχνη. Υπήρξε μια μικρή αναστάτωση και όταν πια η αράχνη απομακρύνθηκε από την υπουργό συνεχίστηκε κανονικά η συνέντευξη. “Ξαναήρθε; Γιατί όλοι με κοιτάτε επίμονα” αναρωτήθηκε λίγο αργότερα η Yvette D’Ath για να λάβει τη διαβεβαίωση ότι πλέον ήταν εντελώς ασφαλής.

Η συγκεκριμένη αράχνη που… διέκοψε τη συνέντευξη είναι Huntsman, μέλος της οικογένειας Sparassidae, γνωστές με αυτό το όνομα λόγω της ταχύτητας και του τρόπου κυνηγιού τους. Ονομάζονται επίσης γιγαντιαίες αράχνες καβουριών λόγω του μεγέθους και της εμφάνισής τους. Το μήκος των ποδιών τους είναι 15 εκατοστά. Αν και διαθέτουν δηλητήριο, διστάζουν να δαγκώσουν και δεν θεωρούνται επικίνδυνες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ